BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 

  UBUD
   -- Ubud
   -- Ubud Homestay
   -- Ubud Map & Hotels
   -- Ubud Musea
   -- Apenbos
   -- Beji Guwang Canyon
   -- Goa Gajah
   -- Goa Raja Waterval
   -- Koffie Plantage
   -- Kunstmarkt Sukawati
   -- Nungnung Waterval
   -- Olifanten & Safari
   -- Rijst en Sawa's
   -- Wild Water Rafting
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

MUSEA UBUD

"We werden persoonlijk rondgeleid en hebben alle tijd en rust gehad om alle kunst te bewonderen. Daarna koel drankje genomen op het terras en genoten van een privťles in Balinese dansen.
Het is gelegen in verschillende gebouwen om een mooie tuin. Aan het begin van elk gebouw hangt wat uitleg in verschillende talen over het thema van de kunst, en in de binnentuin werd er toen wij er waren erg mooie. Rustgevende muziek gespeeld. Leuk!"


Agung Rai Museum

1. Agung Rai Museum of Art (ARMA)werd door Agung Rai opgericht met een speciaal doel. Hij was een Balinees, die zijn leven heeft gewijd aan het behoud en de ontwikkeling van de Balinese kunst en cultuur. Het museum werd officieel op 9 juni 1996 geopend.
De belangrijkste doelstellingen van het ARMA Museum zijn:

  • het verzamelen en bewaren van kunstwerken

  • het behoud en ontwikkeling van de schilderkunst, beeldhouwkunst, dans, muziek en diverse andere culturele kunstvormen

  • de bevolking voorzien van materiaal om diverse artistieke vaardigheden te kunnen ontwikkelen.

Er is een permanente tentoonstelling van schilderijen van Balinese, Indonesische en buitenlandse kunstenaars. Een deel uit de collectie werd in bruikleen gegeven door de heer en mevrouw Agung Rai.
De collectie varieert van traditioneel tot hedendaags, met inbegrip van klassieke Kamasan schilderen op boomschors, meesterwerken van Batuan kunstenaars uit de jaren 1930 en 1940. Hier kun je de enige kunstwerken van de 19e-eeuwse Javaanse kunstenaars Raden Saleh en Syarif Bustaman bewonderen, die op Bali te zien zijn.
Buitenlandse kunstenaars die op Bali leefden en werkten worden vertegenwoordigd door Willem Gerard Hofker, Rudolf Bonnet en Willem Dooijewaard en de Duitse schilder Walter Spies. De laatste heeft een speciale plaats in de collectie vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Balinese kunst.
Je kunt hier diverse workshops volgen: batikken, houtsnijwerk, koken e.d. Maar je kunt ook naartraditionele Indonesische muziek en de gamelan luisteren. Bekijk de traditionele optredens, waarbij de dansstijlen Barong en Keris worden gecombineerd.

2. Het Neka Art Museum werd geopend in 1982 en is genoemd naar een Balinese leerkracht Suteja Neka, die schilderijen verzamelde als een soort artistiek documentatiemateriaal. Tegenwoordig heeft het museum heeft een grote selectie van vele beroemde Balinese kunstenaars en expats, die op Bali hebben gewoond en lokale kunstenaars beÔnvloedden.
Het Neka Museum is een uniek museum, omdat de verzameling van "vreemde" kunstwerken heeft van Balinese, andere Indonesische en buitenlandse kunstenaars, die werden geÔnspireerd door de natuur, het leven en de cultuur van Bali. De hoge kwaliteit van de collectie van het Neka Art Museum dient als bron van inspiratie, Meer informatie en foto's, onderzoek en onderwijs voor veel mensen in IndonesiŽ en uit het buitenland.

 


Agung Rai Museum

3. Het Museum Puri Lukisan is het oudste museum van Ubud en is de thuisbasis van de mooie moderne Balinese kunst. Het begon allemaal met religieuze en juridische thema's, maar ook met thema's over het dagelijks leven.
De collectie van het begon met een donatie van schilderijen van Rudolf Bonnet. Je vindt hier dus ook werken uit de hoogtijdagen van de expats uit de jaren '30. Uiteindelijk volgen ook andere kunstwerken, die allen door verschillende kunstenaars uit zichzelf werden geschonken en door vrienden, die het museum wilden helpen.
Museum Puri Lukisan laat met zijn collectie (schilderijen en houtsnijwerk) de belangrijkste ontwikkelingen van de Balinese kunst zien, die is uniek en onbetaalbaar. De kunstvoorwerpen worden verklaard met een Engelse tekst. Tegenwoordig zijn er snelle veranderingen in de kunstwereld. Het museum is actief in het organiseren van exposities van lokale kunstenaars. Het museum heeft een goede boekwinkel en een cafť. Ook een bezoekje aan de tuin is de moeite waard.

4. Het Museum Rudana of het Rudana Art Museum is een kunstmuseum en werd gebouwd op een groot terrein door Nyoman Rudana. Het werd geopend in 1995.
Nyoman Rudana ontwierp het gebouw van drie verdiepingen hoog en werd gebouwd volgens Balinese architectuur en filosofie. Zo ging men uit van de Tri Angga, de drie delen van een menselijk lichaam: hoofd, romp en benen.
De buitenste muren van het museum weerspiegelen de nationale vlag van IndonesiŽ : rood en wit. Het rode gedeelte bestaat uit rode bakstenen en de witte bestaat uit zandsteen.
Het Museum laat meer dan 400 stuks zien van de schilderkunst en beeldhouwkunst, gemaakt door verschillende Indonesische kunstenaars. Op de eerste en tweede verdieping worden werken van moderne Indonesische kunstenaars getoond. Op de derde verdieping worden diverse traditionele werken van traditionele Balinese meesters uit Ubud en Batuan tentoongesteld.


Agung Rai Museum

 

 


Bali Dream Resort

Gesitueerd in het gezellige Ubud, geniet het Bali Dream Resort Ubud in Bali een goede reputatie onder reizigers met een interesse in cultuur, bezichtiging van bezienswaardigheden, spa's. Vanaf hier kunnen gasten genieten van eenvoudige toegang tot alles wat de levendige stad te bieden heeft. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Bali Dream Resort Ubud biedt tevens vele faciliteiten om uw verblijf in Bali zo aangenaam mogelijk te maken. Maak in het hotel gebruik van een selectie topklasse faciliteiten, zoals gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur receptie, snel in- en uitchecken, wi-fi in openbare ruimtes, roomservice.
Alle accommodaties beschikken over doordachte voorzieningen om een ongeŽvenaard gevoel van comfort te garanderen. De recreatieve faciliteiten van het hotel, inclusief zwembad (buiten), massage, tuin, zijn ontworpen voor maximale ontspanning en onthaasting. Het Bali Dream Resort Ubud is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Bali.

Meer informatie en foto's Bali Dream Resort |klik nu|

 


 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |