SENARU
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  SENARU
  -- Senaru
  -- Rinjani Trek Centre
  -- Senaru Hotels
  -- Sendang Gile Waterval
  -- Tiu Kelep Waterval
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

TIU KELEP

"Met een gids beide watervallen bezocht. Vooral de tweede is erg indrukwekkend! Het klimmen/lopen is goed te doen, er zijn veelal verharde paden/trappen. Je moet wel 5min door een enkelhoog stroompje waden.
Daarna genieten in de waterval! "


Tiu Kelep

          De Tiu Kelep waterval bij Senaru ligt niet ver van de Sendang Gile waterval. Als je het zonder gids bent, volg je gewoon de waterstroom. Dan kom je er vanzelf en bespaar je het betalen van de gids, die toch geen of weinig Engels spreekt.
De wandeltocht naar de Tiu Kelep-waterval is een gemakkelijke tocht en duurt ongeveer 20 minuten. Je maakt een wandeling door de weelderige, tropische jungle. De paden zijn meestal modderig. Ze leiden je naar verschillende ondiepe rivieren zonder bruggen, dus je moet door de riviertjes waden. Je kunt verwachten, dat je tot de knien nat wordt. Je kunt beter je schoenen uittrekken en genieten van de sensatie van koude rivierkiezels onder je blote voeten.
Als je eenmaal bij de waterval komt, moet je oppassen. De stenen en rotsen zijn hier en daar glad en je zou kunnen uitglijden met alle gevolg. Kijk dus goed uit! De spetters van het vallende water zijn duidelijk te voelen. Wil je foto's nemen, doe dat op een afstand van zo'n 30 40 meter.

Mocht je zwemkleding bij je hebben, dan kun je nu een verfrissende duik in het bad nemen. Je kunt proberen om achter de waterval te komen en vanaf die plek door het vallende water heen te duiken.
Deze waterval is hoger dan de Sendang Gile en valt van een hoogte van 40 meter naar beneden. Volgens de plaatselijke bewoners heeft ok dit water van de waterval geneeskrachtige eigenschappen en zodoende frist het je spiritualiteit op. Het gaat hier dus dubbelop.
Hoewel het misschien onduidelijk is wat voor soort ziekte dit water kan genezen, biedt de plek, die honderden meters boven zeeniveau ligt, meer dan alleen recreatie. De lucht is schoon en koel en ver weg van de drukte en vervuiling.
Soms hangt er mist rond de waterval. Het vallende water zorgt soms ook voor een kleine regenboog.

 

De waterval is omgeven door een dicht beschermd bos. Gevuld met tropische planten. Zoals Bajur Tree (Pterocarpus sp.), Sentul Tree (Sondarium) en Teak Tree (Tektona grandis). Deze bomen zijn de thuisbasis voor beschermde fauna, zoals wilde apen en een soort kaketoe. Tiu Kelep betekent 'vliegende waterpartijen'. Een waterval van 45 meter hoog. De lokale bevolking gaf de waterval zijn naam, omdat het water vanwege deze hoogte wild uit deze waterval vliegt.

De bevolking zegt ook, dat het brullende geluid van waterdruppels steeds luider wordt. Vooral wanneer mensen luidruchtig rond de waterval praten. Tijdens de aardbeving die Lombok in 2018 verwoestte, is Tiu Kelep n van de bestemmingen, die zwaar door de ramp is getroffen.
 


Uit een reisverslag:

"Het is even doorbijten om er te komen, maar dan heb je wel wat. Dwars door de jungle, door rivieren wadend en over rotsblokken klimmend, kom je dan uiteindelijk bij een mooie verkoelende waterval midden in de jungle. De eerste waterval kun je overslaan trouwens. Tip: na de inspanning is het heerlijk uitrusten bij de Rinjani Lodge, en zijn prachtige infinity pool!"

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |