SENGGIGI
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  SENGGIGI
  -- Senggigi
  -- Senggigi Hotels
  -- Senggigi Nightlife
  -- Senggigi Plattegrond
  -- Senggigi Shopping
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

SENGGIGI SHOPPING

"Naast het verkennen van de omgeving staat ons nog een taak te wachten, slippers kopen! Want na een boottocht, autorit, restaurant, aankomst in hotel en scootertocht met blote voeten is het toch echt tijd om wat schoeisel te halen. Na een mooie weg langs de kustlijn met ongerepte stranden komen we in de hoofdstad Mataram aan. Enkele malen stoppen we om een shop te vinden en constant stoppen er mensen om te vragen waar we heen moeten."


Senggigi Shopping

          De meeste winkels in Senggigi liggen aan de Jalan Raya Senggigi (de hoofdstraat) en zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Je vindt hier een aantal leuke boetieks, waar het winkelende publiek alles kan vinden, van merkkleding tot exquise parels die in de zee bij Lombok gekweekt zijn.
Veel kraampjes, die je in Senggigi ziet, hebben prachtige exemplaren authentieke zoetwater- en zoutwaterparels. Hoewel ze misschien niet de beste kwaliteit hebben, zijn ze nog steeds een uitstekend souvenir om mee naar huis te nemen. Verkopers, die langs de straten en het strand wandelen, lastig kunnen zijn, maar ze zijn meestal beleefd en zullen vertrekken als je alleen maar beleefd en beslist 'Nee' zegt.

Pasar Seni, de kunstmarkt van Senggigi, ligt vlakbij het Sheraton Hotel, tussen de hoofdweg en de baai van Senggigi. Deze markt is een schatkamer voor bezoekers, die handwerk willen kopen van het eiland, naast redelijk geprijsde kleding. Als je niet kunt slagen op de Pasar Seni, biedt Bayan, dat naast het Taman Restaurant ligt, een kolossale selectie koopwaar, variŽrend van met de hand gesneden houten meubilair, tot olieverfschilderijen, lampen en huishoudartikelen, die allemaal redelijk geprijsd zijn.

Je vindt hier ook wat meer luxe winkels, zoals Exotic Style, the Little Shop en Treasure Chest, die allemaal een grote keuze hebben, zoals huishoudelijke artikelen, sieraden en badkleding.

 

Asmara Collection heeft zeer uitgebreide collectie. De eigenaren Sophie en Bakar Mulahella vertegenwoordigen een perfect werkend Brits-Indonesisch team. Je vindt er zorgvuldig geselecteerde, handgemaakte artikelen van goede kwaliteit uit IndonesiŽ tegen redelijke prijzen. Het assortiment van de Asmara Collection wordt regelmatig bijgewerkt; nieuwe ontwerpen en goed bewaarde antieke stukken worden vaak toegevoegd.
De Ciokolata Boutique op de Jalan Raya Senggigi, naast de Senggigi Jaya-supermarkt, heeft een groot aanbod design en casual kleding. De boetiek heeft ook een kleine, maar mooie collectie dure en exquise Autore-parels, die gekweekt zijn in de zee bij Lombok.
Als je echt geÔnteresseerd bent in parels kun je ook naar de uiterste rechterhoek van Senggigi Plaza. Daar vind je House of Pearls, met prachtige zoet- en zoutwaterparels en sieraden. Een klassieke middellange reeks witte parels kost ongeveer Rp150.000 tot Rp200.000.


Senggigi Winkelen

Er zijn veel meer authentieke snuisterijen op Lombok te koop dan op Bali. Veel van de items, die je kunt kopen, worden nog steeds gemaakt door de inwoners van het eiland. Elk kleine dorpjes op Lombok is gespecialiseerd in een bepaald soort ambacht, dus of je nu op zoek bent naar een stuk aardewerk of stof, het is vaak het beste om direct naar de bron te gaan om de beste kwaliteit te vinden - en de beste deal. Veel van deze handwerken vind je alleen op lokale markten of bij kleine kraampjes. Het is heel normaal om over prijs te onderhandelen, totdat je het eens bent.
 


De kraampjes


Uit een reisverslag:

" Hierna gaan we naar een traditioneel dorpje waar ze doeken weven, zeer hard werken voor weinig geld is onze indruk. Na afloop komen we in een shop waar we natuurlijk wat kunnen kopen. Volgende stop is bij een koffie maker, wederom een soort klein dorpje waar de vrouwen gelijk beginnen vuur te maken. In een wokpan wordt daarna de rijst geroosterd tezamen met koffie & cacao bonen. Volgende stap is het malen in een soort grote kruidenkom. Met grote knuppels staan ze om en om in de bak te stampen."

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |