SENARU
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  SENARU
  -- Senaru
  -- Rinjani Trek Centre
  -- Senaru Hotels
  -- Sendang Gile Waterval
  -- Tiu Kelep Waterval
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

SENDANG GILE

"Twee hele mooie watervallen. Entree is 10.000RP p.p. Wij zijn zonder gids gegaan, dit is prima te doen (gidsen vragen ongeveer 100.000RP en ze kunnen je werkelijk waar niets laten zien wat je zelf niet kunt zien) ongeveer na 15minuten kom je bij de eerste waterval aan, hier was het erg druk.
Op naar de tweede waterval, deze is ongeveer 20/25 minuten verderop en deze was werkelijk waar prachtig en veel minder druk. De wegen zijn goed begaanbaar. Op de weg terug kozen wij voor het rechterpad (waar alle scooters staan) en wat blijkt via deze weg terug een zeer mooi uitzicht over de rijstvelden en aan het einde kom je op de weg uit.. waar er dus geen entree hokje te vinden is.. dat moet je maar net even weten!"


Sendang Gile

          Vlakbij Senaru liggen twee watervallen, die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het zijn de "Sendang Gile" en de "Tiu Kelep" waterval. Ze liggen in het Nationaal Park op de route om Mount Rinjani te beklimmen. Bij aankomst in Senaru komen de gidsen op je af. De Sendang Gile is de eerste waterval en heel gemakkelijk te vinden. De gidsen, waaronder vrouwen, willen je naar de watervallen begeleiden, zeker omdat de tweede waterval ( de Yiu Kelep) moeilijk te vinden is.
Je hebt absoluut géén gids nodig! Beide watervallen zijn heel makkelijk te vinden door het pad en de andere toeristen te volgen. Het enige wat je hoeft te doen is een kaartje te kopen van ca. 70 Eurocent. Binnen 20 minuten ben je bij de eerste waterval. Je hoort het klaterend geluid al van verre.
Toegangsprijzen voor nationaal park en dorp worden hier betaald. Dorpsgidsen, waaronder verschillende lokale vrouwen, zijn speciaal opgeleid om bezoekers rond de bezienswaardigheden te begeleiden.

Senaru's bekendste attractie is de Sendang Gila-waterval, die jaarlijks vele duizenden Indonesische en buitenlandse bezoekers trekt. Deze waterval ligt op ongeveer 600 meter boven de zeespiegel en en is gemakkelijk 20 minuten te bereiken over een geleidelijk aflopend pad. Hij ligt op steenworp afstand van Senaru Village.
De waterval ligt op de noordelijke helling en komt uit een bron van de berg Rinjani.
De waterval valt van een hoogte van 30 meter naar beneden. Volgens de plaatselijke bewoners heeft het water van de waterval geneeskrachtige eigenschappen en zodoende frist het je spiritualiteit op.
Hoewel het misschien onduidelijk is wat voor soort ziekte dit water kan genezen, biedt de plek, die honderden meters boven zeeniveau ligt, meer dan alleen recreatie. De lucht is schoon en koel en ver weg van de drukte en vervuiling.

 

De Sendang Gile-waterval, die jaarlijks vele duizenden Indonesische en buitenlandse bezoekers trekt, is de bekendste waterval van Mount Rinjani. Hij ligt op ongeveer 600 m boven de zeespiegel.
Het unieke van deze waterval is dat het twee etages heeft. De eerste eerste van de waterval, valt het water onmiddellijk in een vijver. Terwijl de tweede etage van de waterval kleiner is, maar zijn er twee, die verder stromen in een rivier.
Een vroege ochtend- of avondwandelingen naar de waterval zul je waarschijnlijk interessante vogels, vlinders en ten minste één van de twee soorten apen zien, die in het omliggende bos leven. Dit zijn de langstaart makaken, lokaal bekend als Kera, zitten vaak op de weg. Meer ongrijpbaar is de zeldzame Silvered Leaf-monkey, en ook bekend als de zwarte aap of lutung, die je vaak ziet in het bos rond de watervallen.

De naam Sendang Gile (vertaald: Gekke Leeuw) komt van de lokale bewoners zelf. In het verleden ontdekten omwonenden per ongeluk deze waterval toen ze op een gekke leeuw aan het jagen waren. Deze gekke leeuw zorgde voor veel onrust bij de bewoners van omliggende dorpen. De leeuw vluchtte de jungle in en toen de bewoners naar hem zochten, werd uiteindelijk deze exotische waterval gevonden. Dit zorgt er voor, dat de lokale bevolking deze water de Sengang Gile noemen. Maar na verloop van tijd werd het woord Sengang vervangen door "Sendang", vanwege de gemakkelijkere uitspraak.


Uit een reisverslag:

"In november hebben wij een bezoek gebracht aan Senaru en zijn we naar de watervallen geweest. Na een kleine entree betaald te hebben loop je vrij makkelijk via de trappen naar de eerste waterval (een gids is echt niet nodig). Na de eerste waterval gezien te hebben is de tocht naar de tweede waterval iets meer uitdagend. Je moet drie keer door een snel stromende beek. Zorg dus dat je hierop voorbereid bent (slippers, waterschoenen oid). Als je door de beekjes bent gekomen volgt de beloning, de tweede waterval. Deze is erg indrukwekkend en je kunt hier zwemmen. Als je in Senaru bent is het een must om deze watervallen te bezoeken. "

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |