SENARU
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  SENARU
  -- Senaru
  -- Rinjani Trek Centre
  -- Senaru Hotels
  -- Sendang Gile Waterval
  -- Tiu Kelep Waterval
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

SENARU TREKKING

"Op 26 July vertrokken we met ons gezin met 5 kinderen (14,16,19, 19, 22) bergopwaarts. Onze vriendelijke gidsen Mida en Anga waren erg begaan met ons (wij zijn sportief, maar bergwandelen doen we niet vaak) en waren gecommitteerd om ons veilig naar de kraterrand te begeleiden, tezamen met 7 porters. (eerste vonden we dat genant, maar anders was het ons niet gelukt) Het was heel intensief en uitputtend, maar zij zorgden voor voldoende stops en lekker eten en voldoende water. Op de porters hadden de beste plek bemachtigd, wat echt geweldig was! Het is de inspanning dubbel en dwars waard. Wij als ouders waren een dag ziek en onze kinderen gingen met de gidsen alleen naar de hotsprings/lake,. 2 vd kids hadden in plaats daarvan wel naar de top willen gaan, maar zo was ons plan niet en we waren al gesplitst. We beleefden op de rand een prachtig afsluitend moment door de Rinjani verhalen die Mida vertelde bij een houtvuurtje (met speciaal verkregen toestemming) "


Senaru

          Het koele, bloemrijke bergdorp Senaru op de hellingen van Mt. Rinjani strekt zich uit over een heuvelachtige weg langs een kronkelige weg boven Bayan. Het is een schilderachtige rit van 2,5 uur van Mataram of Senggigi naar Senaru. De Desa omvat de gehuchten Senaru, Batu Koq en Tumpang Sari, en ze bieden allemaal accommodatie in eenvoudige maar mooie homestays (losmen) met een prachtig uitzicht.

Het Rinjani Trek Centre ligt bovenaan het dorp aan het begin van het pad naar de bergtop.
Het centrum geeft informatie aan bezoekers over de Rinjani Trekking, het Nationaal Park, de Sasak-cultuur en het aanbod aan ecotoeristische activiteiten die beschikbaar zijn voor bezoekers aan Senaru.
De toegangsprijzen voor het National Park en het dorp worden hier betaald, en alle porters (dragers) voor trekkers (bergbeklimmers) moeten worden gehuurd bij de Senaru Porters Group. Deze is ook gevestigd in het Rinjani Trek Centre. Dorpsgidsen, waaronder verschillende lokale vrouwen, zijn speciaal opgeleid om bezoekers langs de bezienswaardigheden te begeleiden. Regel een rondleiding in het Rinjani Trek Centre of in je losmen.

 

Senaru heeft een breed scala aan accommodaties in eenvoudige homestays (losmen) en een aantal cafés met heerlijke lokale specialiteiten. Het Rinjani Trek Centre aan het begin van het pad bergop biedt displays, ecotoeristische activiteiten en bezoekersinformatie.
Dorpsgidsen, waaronder verschillende lokale vrouwen, begeleiden bezoekers naar het aangrenzende traditionele dorp, drie watervallen of maken met toeristen een aantal dorpswandelingen. De rondleidingen duren ongeveer anderhalf uur en gaan langs rijstterrassen en watervallen, of ontdek de hoogtepunten van Senaru in een mooie halve dag: de Senaru Panorama Walk.

De begeleide wandeling door de velden voert je langs traditionele dorpen en langs het irrigatiekanaal, dat slingert door dorpsvelden langs gewassen en huizen. Geniet van het bezoeken van lokale huizen, het zien van activiteiten in de vroege ochtend of late avond en het leren van landbouwmethoden. Wees getuige van de opkomende zon die oprijst uit de zee onder de spectaculaire weidse uitzichten op het noorden van Lombok vanaf de top van Mt. Rinjani naar de kust.

De Sasak zijn de culturele beschermers van de berg Rinjani en het omliggende bos en beschermen de spirituele waarden ervan. Lokale gidsen heb je kans om het dagelijkse leven van de dorpsbewoners te ervaren, hun rieten huizen en tuinen met fruit en specerijen te bezoeken.


Uit een reisverslag:

"Onze gids Dogong heeft zelfs als een van de weinige gidsen de nachtelijke tocht naar de top met ons mee geklommen, dit was fijn als steun maar zeker ook voor het geval dat er iets zou gebeuren. Verder was de organisatie heel goed. Lekker eten dat vers bereid werd, voldoende water, lekkere tussendoortjes (cola, energiereep etc), de tenten werden voor ons opgezet en het materiaal (tent, slaapzak etc.) was uitstekend. Wel heel fijn omdat het erg koud wordt na zonsondergang. We hebben volop genoten. Onze gids Dogong heeft zelfs als een van de weinige gidsen de nachtelijke tocht naar de top met ons mee geklommen, dit was fijn als steun maar zeker ook voor het geval dat er iets zou gebeuren. Verder was de organisatie heel goed. Lekker eten dat vers bereid werd, voldoende water, lekkere tussendoortjes (cola, energiereep etc), de tenten werden voor ons opgezet en het materiaal (tent, slaapzak etc.) was uitstekend. Wel heel fijn omdat het erg koud wordt na zonsondergang. We hebben volop genoten. "

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |