BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
  SINGARAJA
 -- Singaraja
 -- Singaraja Gitgit Waterval
 -- Singaraja Hot Springs
 -- Singaraja Kroya Waterval
 -- Singaraja Lemukih waterval
 -- Singaraja Ling Gwan Kion
 -- Singaraja Map & Hotels
 -- Singaraja Pura Beji
 -- Singaraja Meduwe Karang
 -- Lovina
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

PURA MEDUWE KARANG

"Gaat u naar het noorden van Bali dan mag een bezoek aan de Pura Meduw Karang tempel dan ook niet aan uw reis ontbreken! De tempel is gelegen bij Kubutambahan op ongeveer 12 km ten oosten van Singaraja en is een prachtig, groot, zeer overvloedig gedecoreerd tempelcomplex in Noord-Balinese bouwstijl."

          De Pura Meduwe Karang op ongeveer 12 km ten oosten van Singaraja en is een prachtig. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste tempel van Bali, vanwege de grootte. Pura Meduwe Karang staat bekend om zijn beelden en bloemrijke stijl van de decoratie kenmerk van Noord-Bali. In deze tempel komen zeer weinig toeristen.
De Pura Meduwe Karang (Balinese "tempel van de (heer) grond bezitter") werd gebouwd in 1890 door mensen die naar Kubutambahan kwamen uit een uitgestorven Balinese dorp Bulian.

De tempel is gewijd aan Batara Meduwe Karang ( "heer bezit van de grond"), een god die zorgdraagt voor de bescherming van de vruchtbare grond en de gewassen. Pura Meduwe Karang heeft ook gebouwen, die gewijd zijn aan de zonnegod Surya en de god van de Aarde. Allen betrokken bij de bescherming van de vruchtbaarheid van het land is. Het tempelcomplex is omgeven door wanden, die gedeeltelijk versterkt is met pilaren versierd met bloemendecoratie.
De indrukwekkende ingang is verrijkt met van 36 stenen beelden, die personages zijn uit de Indiase epos Ramayana. Er zijn twee gespleten poorten. De hele tempel is ommuurd en versierd met bloemendecoraties en soms angstaanjagende beelden in reliëfs.

 

De eerste gedeelte is vooral een binnenplaats, die voornamelijk gebruikt wordt voor bijeenkomsten tijdens religieuze vieringen. Er is een paviljoen in deze binnenplaats, die wordt gebruikt voor gamelan voorstellingen tijdens bepaalde gebeurtenissen. Het tweede gedeelte ( jaba tengah ) is bereikbaar via een vier-voudige gespleten poort.
Op het derde gedeelte, waar het allerheiligste van de tempel gevestigd is, kunt u een beroemd reliëf bekijken. In eerste instantie lijkt het een Balinees op een fiets te zijn. Maar het gaat waarschijnlijk om een afbeelding van de Nederlandse etnoloog W.O.J. Nieuwenkamp. In het jaar 1904 verkende hij Bali per fiets, en dat is in die tijd vermoedelijk een hele vertoning geweest die wel vastgelegd móest worden! Dat het wel om een westerling moet gaan is te zien aan de lange neus, die Aziaten zo’n frappant kenmerk van westerlingen vinden.

Dit is niet de enige afbeelding van een westerling in een Balinese tempel: Bij de Pura Dalem , Jagaraga, ten oosten van Singaraja , toont een opluchting een auto bestuurd door bebaarde buitenlanders wordt opgehouden door een gangster gewapend met een revolver.

Boeren uit de omgeving komen regelmatig naar de tempel om offers brengen aan de god van de aarde en aan de zonnegod Surya, die tevens god van de velden is. Ze hopen op die manier vruchtbaarheid voor hun velden en een goede oogst te verkrijgen. Met een beetje geluk kunt u zo’n offerande of kleurige ceremonie meemaken!


 

 


Villa Boreh Beach Resort & Spa

Gerenoveerd in 2015, garandeert het Villa Boreh Beach Resort & Spa gasten een plezierig verblijf in Bali voor zaken of plezier. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 26. Km en het duurt normaal ongeveer 180 minuten om het vliegveld te bereiken. Bezoekers van het hotel vermaken zich met de volgende topattracties die in deze stad te vinden zijn: Pura Penegil Dharma.
Het Villa Boreh Beach Resort & Spa biedt een onberispelijke service en alle essentiële voorzieningen om reizigers een plezierig verblijf te bieden. Het hotel heeft een uitgebreid aanbod aan services, inclusief 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, cadeau-/souvenirwinkel, draagbare wi-fi verhuur, printer.
Treed binnen in één van de 17 uitnodigende kamers en ontvlucht de dagelijkse stress met een breed scala aan voorzieningen, zoals kledingkast, handdoeken, houten-/parketvloer, plasma tv, paraplu. Het hotel biedt een uitstekende variëteit aan recreatieve faciliteiten, inclusief boten, kano, watersportmateriaal verhuur, yogazaal, snorkelen. Het Villa Boreh Beach Resort & Spa is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Bali.

Meer informatie en foto's:  Villa Boreh Beach Resort & Spa |klik nu|

 


 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |