BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
 SEMINYAK
 -- Seminyak
 -- Seminyak Bungee Jump
 -- Seminyak Dream Museum
 -- Seminyak Map & Hotels
 -- Seminyak Nightlife
 -- Seminyak Petitenget
 -- Seminyak Square
 -- Seminyak Strand
 -- Seminyak Surfen
 -- Seminyak Vlooienmarkt
 -- Seminyak Zeeschildpadden
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

Pura Petitenget

"Seminyak is een kleine badplaats met 2 grote toeristentrekkers: Petitenget Beach en Pura Petitenget. Petitenget Beach is een uitgestrekt strand dat bekend staat om zijn prachtige zonsondergang. Pura Petitenget is een kleine, maar zeer mooie Balinese Hindoe-tempel.
We zullen slapen in het Dyana Pura hotel, een normaal comfortabel hotel met 115 kamers aan het strand. Een zwembad en het strand zijn in nog geen 2 minuten lopen van het hotel. En daar mag iedereen wel lekker in bikini rond lopen. "

          De Petitenget Tempel, door de lokale bevolking aangeduid als de 'Pura Petitenget', is een belangrijke, eeuwenoude Hindoe´stische tempel op Bali en een van de weinige culturele bezienswaardigheden van Seminyak. Pura Petitenget misschien niet zo indrukwekkend als sommige bekende tempels van Bali, maar met zijn centrale ligging aan het strand vlakbij Jalan Petitenget, is het te voet bereikbaar vanaf de meeste locaties in Seminyak.
De tempel is opgetrokken uit rode bakstenen en zandsteen, waardoor het een oude, antieke tempel lijk. De Puri Petitenget maakt ook deel uit van serie zeetempels aan de zuidkust, welke op initiatief van de legendarische hindoe-priester Dang Hyang Nirartha zijn gebouwd. De tempel is wat overwoekerd met varens en andere groene planten.

De woorden, Peti (heksengroep) en Tenget (behekst), hebben te maken met een 15e-eeuwse legende, die gaat over het ontstaan van de tempel. De bewoners geloofden dat er een geest, genaamd "Bhuti Ijo", in de donkere jungle woonde. Dorpsbewoners merkten op, dat iedereen die de jungle inging, er ziek uitkwam. Men geloofde dit was te wijten aan de duistere geest "Bhuti Ijo". Om dit probleem op te lossen, adviseerde Dang Hyang Nirartha om deze tempel te bouwen. En zo gebeurde het.

Pura Petitenget werd gebouwd en het is nu een serene plek, die niet langer een angstaanjagende gevoel opwekt. Maar heeft nog steeds legendarisch uitzicht. Wanneer je de Pura Petitenget bij zonsondergang bezoekt, is het er bijzonder schilderachtig.

 

De tempel nog steeds functioneert als een plaats van verering van de goeden. Er vinden nog regelmatig levendige, religieuze ceremonies plaats, waarvan sommige zelfs op het strand plaatsvinden. Dat is afhankelijk van welke dag u de tempel bezoekt. Met een beetje geluk kunt u de ceremonies op het strand observeren. Zo niet, dan ziet u zeer waarschijnlijk de lokale bevolking bij het altaar wierook branden en voedsel aanbieden, verpakt in bananenbladeren.

Als je deze bezoekt, geniet van de tropische omgeving van de Puri Petitenget, welke vroeger omgeven werd door jungle. Je hoort nog het zingen van de vogels, wanneer je door de poort loopt. Neem de kleine beelden en het lange stenen altaar op de binnenplaats goed in je op. Let ook op het gedetailleerde houtsnijwerk van de deuren en de pagode. De uitpuilende ogen van de omringende beelden, die op krijgers lijken

Naast deze belangrijke tempel is de kleinere, de Masceti Ulun Tanjung Tempel. Dit is een tempel, waar de lokale bevolking komt bidden voor bescherming. In vroegere tijden deden ze dat tegen de honger en ziekte. Als je geluk hebt en toevallig de Petitenget bezoekt op een "Merakih" woensdag (elke 210de dag van de Balinese Pawukon kalender), dan is de tempel kleurrijk versierd met spandoeken, parasols en pelgrims verdringen voor het gebed in hun religieuze kleding. Dit is natuurlijk de kans om een paar grandioze foto's te maken.


 

 

 

   

 

Copyright ę 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |