BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH  

 
  NUSA PENIDA
   -- Nusa Penida
   -- Nusa Penida Stranden
   -- Nusa Penida Goa Giri Putri
   -- Nusa Penida Map
   -- Nusa Penida waterval
   -- Nusa Penida Penataran Ped
   -- Nusa Penida Tembeling
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

Penataran Agung Ped


 

          Een andere unieke attractie van Nusa Penida is de Pura Penataran Agung Ped. Deze ligt in het dorp Ped aan de hoofdweg langs de noordkust tussen Toyapakeh en Sampalan. De tempel is heel beroemd in alle uithoeken van Bali en de drie Nusa-eilanden. De tempel ligt majestueus op 50 meter van het strand. Het is een uiterst belangrijke tempel voor Hindoestanen en velen van hen maken een jaarlijkse bedevaart naar deze tempel om hier te bidden om bescherming te vragen tegen ziekte en dood. Deze tempel is gebouwd op een vrij groot terrein.

We noemen Penataran Agung Ped-tempel of Dalem Ped-tempel altijd omdat er twee namen zijn voor de tempel met de grootste oppervlakte op Nusa Penida. Het is dus een vrij groot tempelcomplex. De legende wil dat gebed en meditatie in deze tempel eeuwig evenwicht in iemands leven schenken, waarbij het lichamelijke met het transcendente in evenwicht wordt gebracht.
Voordat je elke heilige tempel op Bali of Nusa Penida betreedt, moet je Balinese traditionele kleding dragen, zoals kamen (sarong) en een sjaal voor toeristen. Maar de Balinese mensen gebruiken meestal kebaya voor de kleding. Je moet deze regel volgen om deze tempel te blijven zuiveren en de lokale culturen te respecteren.

 

Er zijn vijf tempellocaties verenigd in het gebied van Pura Penataran Agung Ped.

  1. Pura Segara, als de plaats waar Batara Baruna is gevestigd, ligt op het noordelijkste punt dicht bij de kustlijn van de zee. Een paar meter naar het zuiden leidt Pura Taman met een zwembad rondom de pelinggih. Deze tempel functioneert als een zuiveringsplaats. De golven van de oceaan zijn te horen vanuit deze tempel.
  2. In het zuiden is er de Taman-tempel met de versierde met lotusplanten rondom de pelinggih. Deze tempel is een plaats voor heiliging.
  3. De hoofdtempel bevindt zich in het westelijke deel, dat Penataran Ratu Gede Mecaling is als de hoofdtempel die de bovennatuurlijke kracht van de heerser van Nusa symboliseert.
  4. In het oostelijke deel is er Peleban Ratu Mas.
  5. De laatste is Bale Agung in jaba tengah (outpart-middel) die de permanente plaats wordt voor barata-barata bij het uitvoeren van ngusaba(rituele ceremonie).

 

De Pawawali-ceremonie in deze tempel wordt gehouden bij elke Cemeng Klawu-Boeddha. Cemeng Klawu Boeddhistische dag is een dag om hindoes te herinneren aan een financiële dag (Pujawali Batari Rambut Sedhana). Op deze dag worden hindoes eraan herinnerd dat het geld correct en precies mogelijk wordt gebruikt. Het geld is een hulpmiddel om verschillende middelen van leven te krijgen, zodat het ook kan worden gebruikt om een onuitputtelijke manier van leven te creëren. Dat geld is een middel om het levensdoel te bereiken om Dharma, Artha en Kama te realiseren als basis voor het bereiken van Moksha (de bevrijding van de cyclus van dood en wedergeboorte).

 


Hotel Arsa Santhi

Bij het Full Moon hostel profiteert u van gratis WiFi en een terras in Nusa Penida, op 5 minuten lopen van het strand en een tempel. De accommodatie biedt ook een eigen restaurant en gratis privéparkeergelegenheid. Uw huisdier is ook van harte welkom. Sommige kamers hebben een zithoek waar u na een drukke dag kunt ontspannen. De kamers beschikken over een eigen badkamer. U kunt bij dit pension fietsen en auto's huren, en in de omgeving kunt u uitstekend snorkelen. Verder is het mogelijk om in dit gebied te duiken, fietsen en vissen. Het Full Moon hostel ligt op 33 km van Ubud en op 38 km van Seminyak. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Ngurah Rai, op 39 km afstand.Bij het Full Moon hostel profiteert u van gratis WiFi en een terras in Nusa Penida, op 5 minuten lopen van het strand en een tempel. De accommodatie biedt ook een eigen restaurant en gratis privéparkeergelegenheid. Uw huisdier is ook van harte welkom. Sommige kamers hebben een zithoek waar u na een drukke dag kunt ontspannen. De kamers beschikken over een eigen badkamer. U kunt bij dit pension fietsen en auto's huren, en in de omgeving kunt u uitstekend snorkelen. Verder is het mogelijk om in dit gebied te duiken, fietsen en vissen.

Meer informatie en foto's:  Hotel Arsa Santhi |klik nu|

 


 

 


 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |