BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH  

 
  NUSA PENIDA
   -- Nusa Penida
   -- Nusa Penida Stranden
   -- Nusa Penida Goa Giri Putri
   -- Nusa Penida Map
   -- Nusa Penida waterval
   -- Nusa Penida Penataran Ped
   -- Nusa Penida Tembeling
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

GOA GIRI PUTRI
DE GROT VAN DE PRINSES

"Erg leuk om gezien te hebben. Wij waren er wel vrij snel doorheen (nog geen 45min) omdat we buiten het toeristen seizoen zijn geweest. Eiland is voornamelijk voor stranden en uitzichten + goed eten!
Daarom leuk om deze tempel erbij te pakken! Indrukwekkend om te zien, entree kom je makkelijk doorheen. Aan de voet van de trap wordt he geacht (ivm korte kleding) 5.000 rupiah te betalen p.p voor sarong."


 

          Eén van de meest unieke attracties van Nusa Penida is de uitgebreide grottempel van Goa Giri Putri. Als je andere bekende grottepels zoals Goa Gajah of de Goa Lawah op Bali hebt bezocht, bevindt de Goa Giri Putri zich op een heel ander niveau. Deze grot is zelfs zo groot, dat hij duizenden gelovigen tegelijkertijd zou kunnen herbergen. Afgezien van de verschillende priesters, zijn de enige permanente bewoners een groot aantal vleermuizen. Deze kalkstenen grot aan de oostkust, ongeveer 4 km ten noorden van het dorp Suana.

Om de grot binnen te gaan, moet je eerst wat klauterwerk verrichten. Een lange trap brengt je naar de ingang van de grottempel. De ingang is een kleine opening tussen twee rotsen. Daarachter is een gigantische grot gevuld met wierookdampen en het geluid van mompelende priesters en bellende klokken. Hoewel de toegang gratis is, is dat in werkelijkheid niet het geval. Er wordt van je verwacht, dat je een donatie doet.
Nadat de priesters je een sarong hebben gegeven en je hebben gereinigd met heilig water, is het tijd om de ingang te gaan: een kleine opening net groot genoeg voor een gemiddelde volwassene. Maar als je daar eenmaal doorheen bent, zie je dat het contrast tussen de ingang en de grot zeer opvallend is in grootte.

 

Goa Giri Putri is een Shivaïtische en Boeddhistische tempel, die vrij normaal is op Bali. Wat er uniek aan is, afgezien van het feit dat het zich in een enorme grot bevindt, is dat het ook een godin-tempel is. 'Putri' betekent in feite ruwweg 'prinses'. Als je door de donkere grotten en gangen van de tempel loopt, kom je een aantal kleinere godsdienstige ruimtes tegen, die zijn gewijd aan verschillende vrouwelijke goden.

Het meest opvallend is misschien het ruimte voor de Chinese boeddhistische godin van mededogen, Guanyin. Hoewel bekend is dat de Chinezen een vroege invloed hebben gehad op de oude Balinese cultuur, is het vrij ongebruikelijk om godinstandbeelden van de reguliere Chinese geloof te zien in een Balinese tempel.

Goa Giri Putri staat ook bekend om zijn wijwater. De betekenis van heilig water in de Balinese religie kan niet worden onderschat, omdat het noodzakelijk is voor zowat elk type ritueel. Hoewel bepaalde soorten heilig water uit normaal water gebruikt worden met de zegen van een priester, komt dit water van de grottempel uit een natuurlijke bron. Goa Giri Putri staat ook bekend om zijn wijwater.
 

 

Uit een reisverslag:

"Je kunt alleen de steile trappen op naar boven met een sarong om die je voor 500 Rupia kunt huren. Boven moet je 20.000 Rupia betalen pp, dus geen 50.000! en dan laat je je zakken door een mans smalle opening om kruipend na 3 meter de enorme Hindoeïstische tempel te bereiken. Het is er vochtig warm, donker en indrukwekkend. Weer eens wat anders dan de viewpoints en de stranden. Dit moet je echt gedaan hebben wil je 't geloven. En let op: je hoeft niet dezelfde weg terug. Aan het eind is er een trap naar beneden, dus je hoeft niet bang te zijn voor een lastige klauterpartij terug. Fotograferen mag, zelfs met flits!"

 


Hotel Arsa Santhi

Bij het Full Moon hostel profiteert u van gratis WiFi en een terras in Nusa Penida, op 5 minuten lopen van het strand en een tempel. De accommodatie biedt ook een eigen restaurant en gratis privéparkeergelegenheid. Uw huisdier is ook van harte welkom. Sommige kamers hebben een zithoek waar u na een drukke dag kunt ontspannen. De kamers beschikken over een eigen badkamer. U kunt bij dit pension fietsen en auto's huren, en in de omgeving kunt u uitstekend snorkelen. Verder is het mogelijk om in dit gebied te duiken, fietsen en vissen. Het Full Moon hostel ligt op 33 km van Ubud en op 38 km van Seminyak. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Ngurah Rai, op 39 km afstand.Bij het Full Moon hostel profiteert u van gratis WiFi en een terras in Nusa Penida, op 5 minuten lopen van het strand en een tempel. De accommodatie biedt ook een eigen restaurant en gratis privéparkeergelegenheid. Uw huisdier is ook van harte welkom. Sommige kamers hebben een zithoek waar u na een drukke dag kunt ontspannen. De kamers beschikken over een eigen badkamer. U kunt bij dit pension fietsen en auto's huren, en in de omgeving kunt u uitstekend snorkelen. Verder is het mogelijk om in dit gebied te duiken, fietsen en vissen.

Meer informatie en foto's:  Hotel Arsa Santhi |klik nu|

 


 

 


 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |