TANJUNG
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  TANJUNG
  -- Tanjung
  -- Tiu Pupus Waterval
  -- Pantai Tebing
  -- Pura Medana
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

Pantai Tebing

"De vijfde dag ben ik naar Tanjung A’an beach gegaan. Dit strand bestaan uit een gehele baai waar veel lokale mensen vissen en maar weinig toeristen komen. Achter de baai, als je over de heuvels heen klimt, zijn vele kleine stranden die niet worden bezocht en nog ongekend zijn. Ook deze dag hebben we weer sunset gekeken vanaf de heuvels."


Parkeren aan zee

          In Noord-Lombok bij de plaats Tanjung weet de plaatselijke bevolking een strand te vinden, dat niet bekend is bij de toeristen. Dit strand heeft vele namen, die genoemd worden door de lokale bevolking, maar de meest populaire naam is Pantai Tebing.
Het ligt op ongeveer 20 minuten afstand van de hoofdstad van Noord-Lombok Tanjung en ongeveer een uur van Mataram, de hoofdstad van Lombok. Op je rit vanuit Mataram naar het noorden passer je het Pusuk Monkey Forest. Hierna komt er een scherpe bocht naar links. Dan zie je een bord met "Pemenang Bangsal". Hier moet je naar rechts.
Dit strand is nog maar pas ontdekt en het is gemakkelijk te bereiken. De weg (pad) er naar toe begint direct achter de school van SMPN 2. Om gemakkelijk de school te vinden, kun je het best aan de lokale bevolking vragen, iedereen weet die school te vinden. Er komen niet veel bezoekers naar toe en niet veel mensen kennen het verlaten strand.

Als je op een motor of bromfiets komt, kun je direct naar het strand doorrijden over het smalle onverharde pad, dat je naar het strand leidt. Maar wanneer je met de taxi/ auto komt, zou je dichtbij Main Street de auto parkeren, vanwege het te smalle pad naar het strand. Je kunt ook verder rijden, maar het pad is smal.
Je hoeft niet ver te lopen, want de afstand naar het strand is zo'n 200 meter.
Het strand is vrij toegankelijk voor iedereen. Je vindt er geen waarschuwingsborden, die er in de toekomst zouden moeten komen. Je wilt de omgeving en de mensen beschermen tegen zwerfvuil en onverantwoordelijk te ver de in te gaan.
Wat een beetje tegenvalt, is dat je geen wit zandstrand hebt, maar dat het zwart van kleur is. Je hebt echter wel een fantastisch uitzicht op zee. Het water is heel helder en het heeft torenhoge kliffen op de achtergrond.

 


De Klif


De mensen in deze regio leven nog steeds primitief. Ze brengen hun tijd door als boer op het land of ze zijn op zee te vinden, als visser. Dit zijn de belangrijkste inkomens van de mensen in deze streek. Hoewel het strand en de achtergrond met metershoge kliffen prachtig is, weten de mensen echt niet, hoe ze deze plaats als "nieuwe reisbestemming" moeten verbeteren en promoten. De kliffen rond het strand zijn zo'n 20 tot 25 meter hoog.

De lokale bevolking is ook vaak op dit strand te vinden. Ze gebruiken het strand als onderdeel van hun dagelijkse leven: ze zwemmen, vissen of snorkelen er. Dit betekent wel, dat er veel vis in deze zit en dat er een rijk onderwaterleven is. Als je zelf gaat snorkelen, zul je veel kleurrijke vissen zien en prachtig koraal. Vis en koraal zijn twee onderwater ecosystemen, die elkaar nodig hebben. Af en toe zie je in de verte op zee zeilschepen passeren.
De hoge kliffen zijn het resultaat van een vulkaanuitbarsting van Mount Samalas (een vulkaan behorende tot het Rinjani vulkanencomplex). Het heeft daardoor coatingstructuur gevormd op de kliffen met diverse componenten, waaronder puimsteen.


Strand

Uit een reisverslag:

"Onderweg zie je veel natuur, veel groen, kleine mini dorpjes bestaande uit 5 huizen en mensen die nog ‘traditionele beroepen’ uitoefenen. Er waren veel mensen aan het ploegen op de velden of de rijstvelden aan het bewateren en langs de weg liepen ook veel buffels. Deze buffels liepen in kuddes en er was één hoeder die de hele kudde loslopende buffels aanstuurde met één houten stok. Het uitzicht over de velden en heuvels is echt geweldig. Er is geen vervuiling langs de weg en je hebt een mooie kijk op de ongerepte natuur. De kinderen spelen gewoon vrij in de velden, rennen naakt rond in de modder en proberen buffels te vangen met een katapult."

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |