BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH  

>

  UBUD
   -- Kunstmarkt Sukawati
   -- Musea in Ubud
   -- Goa Gajah (Olifantengrot)
   -- Het Apenbos
   -- Olifanten Safari Park
   -- Wild Water Rafting
   -- Homestay
   -- Rijst en Sawa's
   -- Ubud Plattegrond & Hotels
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

Elephant Safari Park
Taro (bij Ubud)

"Op een kleine 30 minuten rijden vanaf Ubud, via een mooie route ben je echt in het mooiste en diervriendelijkste olifantenpark van Azie....
Je kan hier ook overnachten, maar je kunt hier ook wel een 1/2dag vertoeven. Shows bekijken en een ritje op de olifant en je hebt veel tijd en ruimte om foto's te maken. Bij de ingang is een echte "wall of fame" van alle sterren, die hier zijn geweest.
Er is een restaurant op het park aanwezig. Alles zeer netjes en schoon en diervriendelijk, maar het blijven wel wilde dieren natuurlijk."


Badderen


              
Elephant Safari Park is na drie jaar bouwen in het jaar 2000 geopend. Het ligt een natuurlijk bos en er bevinden zich ongeveer 30 gevangen Sumatraanse Olifanten in het Park. Het is misschien commercieel opgezet, maar het is beslist een bezoekje waard, vooral als u met kinderen reist. Er is (afgezien van de olifanten) ook een museum, waar men aandacht besteedt aan de olifanten, maar waar ook het enige Mammoet Skelet in Zuidoost-AziŽ te zien is.
Door het steeds toenemende tempo van ontbossing op Sumatra is het ecosysteem van het tropisch regenwoud ernstig beschadigd. Dit leidde uiteindelijk tot verlies van de natuurlijke habitat van de olifanten en voor veel belangrijke flora en fauna. De olifanten leefden in armzalige omstandigheden en hun overlevingskansen daalden drastisch. Een aantal Sumatraanse olifanten (Elephas maximus sumatrensis) werd gevangen en naar Bali gebracht.

Je kunt de olifanten bewonderen in een prachtige, tropische, parkachtige omgeving. Je kunt zien, hoe ze zich onderdompelen en samen spelen in het meertje van het park, of een ritje op de rug maken of andere activiteiten doen. Je mag ze met de hand voeren, ze aanraken, of foto's van ze nemen.

De olifantenshow duurt kort (slechts 15 minuten) en is gemaakt om het natuurlijke gedrag van olifanten te laten zien en hoe slim de olifanten zijn. Ze zijn in staat om kleine trucjes te doen, zoals voetballen, hoelahoepen, basketbal gooien of schilderen.
As de olifanten even geen zin hebben, worden ze niet gestraft.

 

Het Olifanten park heeft een speciaal traject uitgezet, wanneer je een ritje op de rug wilt maken. Er gaat dan wel een bewaker mee op de rug. Het parcours gaat door de botanische tuin en langs het restaurant. Er is ook accommodatie, als u wilt overnachten.

Het Elephant Safari Park is uitgeroepen tot het "Beste Elephant Park in de wereld" door (Crocodile Hunter) Steve Irwin. Vele andere wereldsterren hebben het Park bezocht, zoals David Beckham en Posh Spice, Dolf Lungdren, Julian Lennon, Johnny Knoxville & Steve'O (sterren van de Jackass films) en nog veel meer.


Hou elkaar vast

Een restaurant met 270 zitplaatsen met uitzicht op het meer. Deze ruimte is ideaal voor grote groepen of voor bruiloften, en beschikt over een internationaal menu. Natuurlijk kun je er ook individueel terecht. Het park heeft een souvenirwinkel met een uitgebreid assortiment van de olifant-thema-artikelen, met inbegrip van olifant afbeeldingen, houtsnijwerk, kleding, sieraden en diverse prullaria.

Faciliteiten & Openingsuren

  • 30 gevangen Sumatraanse Olifanten
  • Olifanten Museum & Tentoonstelling
  • Orchideeen- en Botanische tuin
  • Ritje op een olifant door het bos
  • Restaurant met 270 zitplaatsen en een bar
  • Meer om de olifanten te zien baden en een visvijver
  • 4x per dag een olifantenshow om: 11:45, 13:45, 15:45, 18:45
  • Business Centre
  • Wi-Fi is beschikbaar
  • Openingstijden dagelijks van 08.00 tot 18.00

Het park is een officieel lid van de World Zoo Association en voldoet aan internationale norm voor de verzorging van dieren. Het ligt een gebied, dat groter is dan 3 hectare in een exotische landschap met botanische tuinen en omgeven door natuurlijk bos.

ELEPHANT SAFARI PARK & LODGE
Jalan Elephant Park Taro,
Taro Village
District of Tegallalang, Ubud,
Bali (80561).
Telefoon: +62-361-721480


voor het bruidspaar

 

Uit een reisverslag:

"Na ongeveer 2 uurtjes kwamen we aan in het park in Taro. We werden direct door iemand van het park opgevangen en mochten naar de opstapplek voor de ritje op de rug van een olifant. Tijdens de rit zat er een trainer op de nek van de olifant. Hij vertelde een hoop over het park en de olifanten. De rit ging door een supermooie jungle-achtige omgeving met o.a. bananenbomen, cacaoplanten, mangobomen enz. Op het einde van de rit gingen de olifanten nog even het water in, waarbij we lekker nat gespetterd werden!
Toen de rit was afgelopen, was het tijd om te olifanten te voeren. Bij de parkmedewerkers kon je bamboe halen en deze aan olifanten voeren. Echt grappig, hoe ze met hun slurf al ruikend naar je toekomen op zoek naar de bamboe en deze zo snel mogelijk met hun slurf uit je handen trekken haha! Daarna hebben we nog even bij de babyolifantjes gekeken en vervolgens geluncht in het restaurant.
Na de lunch begon om 13:00 uur de show. De show werd verzorgd door 3 olifanten met hun trainers. Ze gingen o.a. basketballen, voetballen, mondharmonicaspelen en ons nat spuiten met water. Gelukkig duurde de show maar een kwartiertje, want volgens mij zijn opgevangen olifanten niet bedoeld om de hele dag kunstjes te doen."

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |