MATARAM
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  MATARAM
  -- Mataram
  -- Mataram Hotels
  -- Mataram Plattegrond
  -- Mataram Shopping
  -- Mataram Sweta Markt
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

PASAR SWETA

"Daarna zijn we naar een markt tegenover de Taman Narmada gegaan. Dit was echt zo'n lokaal marktje zoals je dat ook wel eens op tv ziet; Veel fruit, stinkende vis, en wederom allemaal gapende ogen (we waren natuurlijk de enige blanken daar). De geur van die markt, bah, die vergeten we nooit meer! Maar het was leuk daar even rond te snuffelen.."


De markt

Traditionele markt van Sweta naast het busstation van Mandalika en vlakbij de historische toeristische bestemming Narmada Park. het is de grootste markt van Lombok en ondanks het uiterlijk voel je direct, dat je in het centrum van Lombok bent. Het succes van de markt komt, omdat de artikelen, die op de markt worden verkocht, relatief goedkoop en betaalbaar. Je kunt hier je slag slaan. Het is een enorm complex van stalletjes en marktkramen, waar echt van alles te koop is. Wie weet lukt het om hier een paar songket, de prachtige geweven doeken, waar het eiland beroemd om is, voor een prikkie te ‘’scoren’. Als je van traditionele markten hout, mag je deze zeker niet missen.

Elke dag zetten handelaren de kraampjes op die verse producten van het hele eiland verkopen, lokale snacks en producten, levende kippen en verse vis in de namiddag wanneer de vissersboot binnenkomt.
De meeste markten openen vroeg, als de aanvoer van het omringende platteland binnenkomt en zijn het domein van vrouwen. Zij doen de inkopen, maar staan meestal ook achter de kramen. In kleine dorpjes is de markt niet elke dag, maar maakt deel uit van een circulerend rondreis systeem. De meeste plaatsen kennen echter een dagelijkse markt, die eigenlijk alleen dicht is op Idul Fitri, de eerste dag van het einde van de Ramadan.
Op de Sweta Markt kun je kruiden en mooi gemaakte rieten manden kopen, die sommige ondernemers kopen en meenemen naar Bali om daar tegen hoge prijzen te verkopen.

 


Kruiden

Aardewerkproducten zijn erg populair onder de bezoekers van de markt. Ze zijn behoorlijk goedkoop, gaan vele jaren mee en dienen als geweldige geschenken voor vrienden / familieleden thuis. De lokale ambachtslui zijn gerespecteerde meesters van aardewerk en maken allerlei ongelooflijke afbeeldingen op de producten.
Naast de handgemaakte items - souvenirs en tafelgerei - is de Sweta Market ook de beste in specerijen, kruiden, groenten en fruit. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om verschillende dorpen de items te kopen, maar dat is niet echt de moeite waard, omdat de prijzen op de markt beter betaalbaar zijn.
De Sweta-markt is altijd vol met mensen - vooral toeristen - en tijdens het 'hete' seizoen verdient de lokale bevolking best veel geld. Souvenirs zoals die hier te zien zijn, zullen meer kosten in Europa en / of Amerika. De betaalbare prijs is waarschijnlijk het grootste verkoopargument van deze markt. De fans van kleding zullen blij zijn om te horen dat Songket en Ikat ook verkrijgbaar zijn.
De markt bestrijkt een groot gebied en deze is niet alleen goed om iets aan de bezoekers te verkopen. Kijk goed rond: er zijn veel cafés / restaurants in de buurt, waar je kunt ontspannen en iets lekkers kunt eten. Maar wees voorzichtig, want het eten in Indonesië is er meestal erg pittig.


Groente te koop


Uit een reisverslag:

" Dus we besloten maar te gaan lopen, maar het is ver naar Mataram en het was bloedheet. Onderweg nog wel een paar paardenkarren tegengekomen, maar die vroegen zoveel geld...dat druisde tegen Nick zijn principes in...gewoon doorlopen dus. Na 5 km in de brandende zon te hebben gelopen kwamen we eindelijk een taxi tegen die ons wel naar Mataram wilde brengen. Het was inmiddels 14:30 uur en we hadden nog niets gegeten. Snel even een McDonalds binnen geglipt en wat te eten gekocht...Hartstikke slecht maar wel errug lekker! En nu zitten we weer hier in het internetcafe... "

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |