MATARAM
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  MATARAM
  -- Mataram
  -- Mataram Hotels
  -- Mataram Plattegrond
  -- Mataram Shopping
  -- Mataram Sweta Markt
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

MATARAM SHOPPING

"Na het doen van een wens door een munt te gooien in het heilige water zijn we weer op de scooter gestapt. Onze laatste stop van vandaag: Mataram Mall. Dit winkelcentrum heeft allerlei verschillende winkels met van alles wat je je kunt bedenken. Hier hebben we wat gegeten maar verder was het niet zo bijzonder. Na het eten zijn we naar huis gegaan. Om 10 uur kregen we weer honger dus zijn we weer gaan eten. Het menu bestond uit eend met rijst, kip met rijst of vis met rijst. "


Mataram Mall

          Mataram bestaat uit Ampenan, Cakranegara en Mataram zèlf. Het is één aaneengegroeide agglomeratie. Het is een vrij grote stad met ongeveer een half miljoen inwoners; de voorsteden meegerekend. Cakranegara is het commerciële centrum in het oosten van de stad.
Cakranegara heeft de grootste concentratie aan winkels. Er zijn een paar interessante kleine winkels boven de markten en een groot gebied aan de achterzijde van de "wet market" met een aanzienlijk aantal kleding- en meubilairverkopers. Het is een vaak donker en verwarrend doolhof van kleine gangen en goederen. Dus toeriste, die niet gewend zijn aan dicht opeengepakte en enigszins chaotische Aziatische marktomgevingen, vinden het misschien het beste om naar de meer voorspelbare Mataram Mall. De straten van Cakra hebben een breed assortiment aan winkels langs de weg, die een breed scala aan producten verkopen.

De Mataram Mall was eens het grootste winkelcentrum van Mataram. Het winkelcentrum, bestaat uit verschillende verdiepingen en het werd geopend in 2005. Het is nog steeds geliefd bij de lokale bevolking.
Mataram Mall bestaat uit diverse verdiepingen en met verschillende faciliteiten, zoals "een indoor veldje" voor voetballiefhebbers, leuke speeltuin voor kinderen geschikt voor alle leeftijden, restaurants en plekjes, waar je de verjaardag van je kinderen kunt vieren. Mataram Mall biedt ruimte aan een breed scala winkels, variërend van kleding, meubels, elektrische apparaten, boeken en nog veel meer. Als je in Lombok bent, is Mataram Mall de ideale plek om al je souvenirs te kopen, inclusief de typische artikelen, die op het eiland Lombok gemaakt zijn.

 

Er is een soort gigantische Zeeman winkel met goedkope plastic namaak-spulletjes. Plastic marktspul, zoals haarspeldjes, tupperware, hoofddoekjes, nylon slipjes, Hello kitty, namaak Gucci, batik overhemden en plastic tafelkleedjes, een 24 Hour KFC, een hele fijne supermarkt beneden, een badslipper walhalla, piraten kinderrestaurant enz enz. Het is een redelijk compleet winkelcentrum, niet met dure merkwinkels maar een goed assortiment. Verwacht geen westerse maten. Ze hebben een kleine Hero-supermarkt, plus favoriete fastfood restaurants, waaronder de enige McDonalds en KFC op het eiland.


Epicentrum

Het allernieuwste winkelcentrum in Mataram is het Epicentrum, officieel heet het Lombok Epicentrum Mall (LEM) en werd in 2016 geopend. Het atrium is de grootste openbare binnenruimte en bedoeld om mensen uit Lombok samen te laten komen voor sociale evenementen, terwijl de gangen voor eten en drinken intiemere sociale ruimten hebben. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd door de zee, die het eiland Lombok omringt. De vloeiende façade bootst de beweging van de oceaan na.
Het Epicentrum heeft verschillende verdiepingen. Het is airconditioned en heeft veel westerse shops en er is veel te doen voor kinderen. Er is een Starbucks, Burger King en een KFC. Er zijn echter ook Indonesische eetgelegenheden. Veel winkels zoals C&A, die warenhuisachtig zijn . Maar ook winkels, zoals Bodyshop, Billabong en veel designer opticiens, welke geen wereldmerken hebben. Er is een fijne bioscoop op de bovenste verdieping met heerlijke popcorn en er wordt in de film Engels gesproken, dus het is goed te volgen. Dit is dus uitermate geschikt, wanneer er een tropische regenbui valt.
Het winkelcentrum is schoon en dat geldt ook voor de toiletten. Het Epicentrum is geschikt voor de middenklasse van Lombok en dus ook voor buitenlanders. De armere lokale bevolking komt hier niet. Boodschappen kun je doen bij de Hypermarkt op de benedenverdieping.
 


Winkelcentra niet ver van elkaar


Uit een reisverslag:

"Dinsdag zijn we samen met Lia naar de Mataram Mall geweest om handdoeken en andere benodigde spullen te halen, zoals shampoo en handzeep. Daarna heb ik samen met Dianthe en Lysanne boodschappen gedaan voor een heel weeshuis, die avond zouden we namelijk gaan koken voor tien man. We hebben er voor gekozen voor een Hollandse pot te maken: aardappels, sperzieboontjes en een gehaktbal met jus. Lia vertelde ons dat dit de eerste keer was dat ze geen rijst at, maar ze vond het wel lekker. "

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |