MATARAM
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  MATARAM
  -- Mataram
  -- Mataram Hotels
  -- Mataram Plattegrond
  -- Mataram Shopping
  -- Mataram Sweta Markt
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

MATARAM MAP

"Mijn plan voor vandaag was om na de regen die in de loop van de morgen minder werd naar Mataram, de grootste stad op Lombok, te fietsen en daar een en ander te gaan bekijken.
De Mataram shopping Mall, de Pura Mayura, een Balinese hindoe tempel, de Cakra market, de grote nieuwe moskee aan de buitenkant en de haven van Ampenan.
Op een kaartje had ik een mooi rondje uitgestippeld waarbij ik op de heenweg zoveel mogelijk via kleinere wegen en tussen de velden wilde fietsen zodat ik wat foto's kon maken ťn, wat ik vooral belangrijk vond, de oorverdovende, drukke wegen kon vermijden. Ik hoopte niet te verdwalen want als je de weg vraagt hier sturen ze je meestal de verkeerde kant op. "


Mataram

Mataram is de belangrijkste stad op Lombok, als het gaat om de overheid, educatie, economie, diensten en industrie. Veel toeristen komen wat rond snuffelen op de markten en in de Mataram Mall, een modern en goed voorzien winkelcentrum. In deze wijk bevindt zich het commerciŽle centrum van de stad. Het allernieuwste winkelcentrum is echter het Epicentrum. Deze heeft in 2015 zijn deuren geopend.
Hoewel de moslims veruit in de meerderheid zijn in de stad, is ook een aanzienlijk deel van de inwoners van Chinese origine is. Een minderheid van de inwoners is Hindoe. Deze verschillen van culturen vind je terug in de stad in de vorm van tempels en winkels.

 


Epicentrum Shopping Mall


Uit een reisverslag over het Epicentrum:

"Lekkere mall met veel westerse shops, veel te doen voor kideren. Starbucks is er en KFC. Veel winkels zoals c&a, departement store achtig. Maar ook bodyshop, billabong en veel designer brillen winkels. Niet echt high end merken. Veel hoofddoeken en jellaba's, whitening face creams en green tea Japanse ijsjes. Fijne bioscoop met lekkere buttered popcorn en Engels gesproken, dus film is goed te volgen. Aanrader!"

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |