BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
  SINGARAJA
 -- Singaraja
 -- Singaraja Gitgit Waterval
 -- Singaraja Hot Springs
 -- Singaraja Kroya Waterval
 -- Singaraja Lemukih waterval
 -- Singaraja Ling Gwan Kion
 -- Singaraja Map & Hotels
 -- Singaraja Pura Beji
 -- Singaraja Meduwe Karang
 -- Lovina
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

Ling Gwan Kion

"Singaraja is de grootste stad in Noord Bali. Onder Nederlandse bezetting waren er veel koloniale gebouwen. Naast Surabaya op Java, woonden veel Chinezen op Bali. Er zijn twee Chinese tempels bij de waterkant in Singaraja. Eén is een groot en goed ingericht: de Ling Gwan Kiong, en de andere is een zeer klein: de Shing Wang Temple. Binnen deze twee boeddhistische tempels, vind je veel tabletten, daterend uit Ching dynastie, onder de daken. De binnenkant Ling Gwan Kiong is kalm en plechtige. Met schildpadden, die zwemmen in een kleine vijver, en aan weerszijden van de muur."

          Als je naar de oude wijk van Singaraja gaat, dichtbij het Buleleng poort, zie je een prachtige Chinese tempel de "Ling Gwan Kiong" (De tempel van de Drie Dharma's). De tempel is zeer kleurrijk en ligt vlakbij de oude haven. Onder de lokale bevolking is deze beter bekend als Klenteng. Deze naam wordt vaker gebruikt voor Chinese Boeddhistische tempels. Het is één van de weinige Chinese tempels op Bali.
Ling Gwan Kiong is een kleurrijk en fraai aangelegde Klenteng. Om in de tempel te komen, moet je via een brug over het water van een vijver vol met roze en witte lotusbloemen. Als je in het water kijkt, zie een groot aantal Koi vissen in het water van deze schilderachtige vijver, die naar het binnenste van de tempel leidt. Zoals gebruikelijk, wordt de Klenteng gedomineerd met de gelukskleuren rood en goud. Gouden Boeddhabeelden en het is ingericht met kleden, die je dus overal in het gebouw kunt vinden.


Bijzonder indrukwekkend zijn de muurschilderingen van goden. Deze zijn met de hand geschilderd op de toegangsdeuren en op de omringende muren.
Deze Chinese tempel wordt beschouwd als een oude en heilige Klenteng en werd gebouwd in 1873.
Van Prasasti of oude manuscripten, die gevonden zijn bij het standbeeld van Tao Kong Co Tan Hu Cin is er een geschrift van Ling Yuen Kong in het Chinees, dat bewijst deze tempel was zijn gebouwd in de 12e Thoing Ce jaar uit de dynastie van Ching (Man Ching).
De naam "Ling Gwan Kiong" betekent zoiets als Palace of Power (Paleis van de macht/ kracht).
Deze tempel wordt al meer eer honderd jaar gebruikt als een heilige plaats voor de Chinezen, die het boeddhistische Tridharma volgen. Dit zijn vooral voor Chinezen, die in Singaraja wonen.

 

Men vraagt voor tempel geen toegangsprijs. Je kunt na je bezoek wel iets achter laten in een donatie doos. De meeste ruimtes zijn vrij toegankelijk. Je kunt in en uit lopen, maar voor de binnenste ruimtes, waar de lokale bevolking bidt, offert of wierook brandt, moet je wel je schoenen uittrekken. Buiten in de mini-tuin zie je schildpadden, of ze lopen over de betegelde vloer rond, vlakbij de bassins, die gevuld zijn met water. De schildpadden zijn een symbool van een lang leven.


Op de muren van de tempel staan de tekens van de Chinese dierenriem en er zijn voorstellingen uit de Ming-dynastie. Schuin achter de tempel is nog een oude brug over een riviertje en diverse gebouwen op het complex getuigen nog van de Nederlandse aanwezigheid.
Deze tempel werd meerdere keren verbouwd. De grootste renovatie was in 1970, en de laatste in 2004. Tijdens Chinees Nieuwjaar is het hier een drukte van jewelste. Er zijn dan grootse festiviteiten, zoals de drakendansen en een spectaculair vuurwerk. Als je de Klenteng Ling Gwan Kiong wilt bezoeken, is het adres Jalan Erlangga 65.

 


Villa Boreh Beach Resort & Spa

Gerenoveerd in 2015, garandeert het Villa Boreh Beach Resort & Spa gasten een plezierig verblijf in Bali voor zaken of plezier. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 26. Km en het duurt normaal ongeveer 180 minuten om het vliegveld te bereiken. Bezoekers van het hotel vermaken zich met de volgende topattracties die in deze stad te vinden zijn: Pura Penegil Dharma.
Het Villa Boreh Beach Resort & Spa biedt een onberispelijke service en alle essentiële voorzieningen om reizigers een plezierig verblijf te bieden. Het hotel heeft een uitgebreid aanbod aan services, inclusief 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, cadeau-/souvenirwinkel, draagbare wi-fi verhuur, printer.
Treed binnen in één van de 17 uitnodigende kamers en ontvlucht de dagelijkse stress met een breed scala aan voorzieningen, zoals kledingkast, handdoeken, houten-/parketvloer, plasma tv, paraplu. Het hotel biedt een uitstekende variëteit aan recreatieve faciliteiten, inclusief boten, kano, watersportmateriaal verhuur, yogazaal, snorkelen. Het Villa Boreh Beach Resort & Spa is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Bali.

Meer informatie en foto's:  Villa Boreh Beach Resort & Spa |klik nu|

 


 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |