LEMBAR
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

LEMBAR

"Na aankomst in de haven van Lembar gaan we direkt met het klaar staande minibusje naar ons hotel in Senggigi. Na enig oponthoud onderweg, (we hadden voor de tweede keer deze reis te kampen met een lekke band) kwamen we na ongeveer een uur aan in Senggigi, waar we de komende dagen worden ondergebracht in het prachtige Pendok Senggigi. Dat bleek een goed hotel te zijn met prachtig gelegen bungalowtjes en een zwembad. Nadat we ons gedoucht en omgekleed hadden zij we met de hele groep Senggigi ingelopen. Bij het Super-de-luxe Senggigi Beach Hotel aan."


Lembar

          Lembar is de haven op Lombok, waar de veerboten vanuit Bali aankomen. Het is een echte havenplaats, waar behalve de passagiers van Bali, ook containers aan land worden gezet. Met de groei van het toerisme, is ook de vraag naar producten vanuit elders ook toegenomen. Er zijn in de hoofdstad Mataram twee mooie winkelcentra, waar men de aangevoerde elektronica kan bewonderen. De afstand van de haven in Lembar naar Mataram bedraagt 22 kilometer. Je kunt een bemo, taxi of bus nemen naar de hoofdstad.
Als je aankomt in de haven van Lembar: er is een politie controlepost bij aankomst in de haven. Als je met een auto komt, vragen ze een internationaal rijbewijs en de registratie van de auto. Het internationaal rijbewijs geldt ook voor een motor. FotokopieŽn worden niet altijd getolereerd. Voor voertuigen, die gehuurd zijn, is men soepeler. Zorg dat je met een motor of scooter altijd een hem draagt.

Ook komen er bij aankomst in de haven van Lembar direct "dragers" op je af. Ze willen je bagage uit handen nemen. Geef je bagage niet direct uit handen! Spreek eerst een prijs af, die je wil betalen, voordat hij zijn handen op je bagage legt. Het is het beste om deze service volledig te vermijden, als dit mogelijk is, omdat het kan leiden tot complicaties ten opzichte van de prijzen.
Je kunt een bemo nemen vanuit de haven van Lembar naar Mataram. Het tarief moet ongeveer Rp 15.000 bedragen voor het gebied Ampenan-Mataram-Cakranegara-Sweta. Een goede optie is om vooruit te boeken met Perama of een ander toeristisch pendelbedrijf. Als alternatief, taxi's zijn beschikbaar op de terminal of net buiten de poorten, de hele dag en de hele nacht. Typische tarieven zijn Rp 25.000 tot Cakranegara, Rp 40.000-45.000 voor Sengiggi.

 


Lembar

Vanaf de haven van Lembar moet vooraf worden onderhandeld over de prijs naar Kuta, of je kunt erop staan, dat de taxichauffeur een meter gebruikt. De concurrentie is hevig en dragers plaatsen je bagage vaak in een taxi, voordat de prijs wordt verrekend. Assertief gedrag kan ervoor zorgen dat je kiest voor de taxi en de prijs die bij je past. Het taxitarief van Lembar naar Kuta moet ongeveer Rp 250.000 bedragen. Perama laat shuttlebussen van Lembar naar Mataram, Kuta en Tetebatu rijden, als je vooraf voor twee of meer passagiers hebt geboekt is de prijs ca. Rp 125.000 per persoon.
Als je vanuit Lombok vertrekt, is de kans groot dat iemand je benadert en het ticket naar Bali aanbiedt voor hetzelfde of goedkoper dan het huidige tarief. Als er een beveiligingscontrole plaatsvindt, moet je mogelijk opnieuw betalen en veel verwarring oplopen. Koop het kaartje gewoon bij het officiŽle loket.


Aankomst Lembar


Uit een reisverslag:

"De laatse week zijn we nog op veel verschillende plekken geweest.
Vanaf de De Gilli eilanden zijn we eerst met een klein vissersbootje naar Lombok gevaren en vervolgens met de bus naar Lembar gereden ( de haven op Lombok). Vanuit daar zijn we op de ferry naar Bali gegaan. Eenmaal op Bali hebben we weer een bus naar Sanur gepakt waar we nog 1 dag hebben gezeten.
Een hele reis in een korte tijd maar het was zeker de moeite waard. De Gilli eilanden waren echt heel mooi. Witte stranden en een hele heldere blauwe zee, schitterend ! De eerste dag hebben we gesnorkeld en hebben we in totaal 4 hele grote schilpadden gezien, Machtig mooi."

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |