BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
  SINGARAJA
 -- Singaraja
 -- Singaraja Gitgit Waterval
 -- Singaraja Hot Springs
 -- Singaraja Kroya Waterval
 -- Singaraja Lemukih waterval
 -- Singaraja Ling Gwan Kion
 -- Singaraja Map & Hotels
 -- Singaraja Pura Beji
 -- Singaraja Meduwe Karang
 -- Lovina
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

KROYA WATERVAL

"Wauw........ wat een geweldige waterval. Het is een leuke korte wandeling naar de Kroya waterval. Je krijgt een zwemvest aan en kan dan naar beneden glijden van de waterval af. Ook voor kinderen is een kleinere glijbaan om af te glijden. Erg veel begeleiding ze laten je heen moment alleen. Ook mogelijkheid tot een afsprong van 12 meter.
Zeer de moeite waard."


De Kroya Waterval

 

          De Kroya Waterval bevindt zich in de Sambangan Secret Garden in de noordelijke jungle van Bali nabij Singaraja. De waterval wordt omringd door levendige, groene vegetatie. Het kristalwitte water stort in de herfst van een rotswand van 12 meter naar beneden in een diepe poel van iriserend blauw water. Het is een indrukwekkend gezicht en misschien wel één van de mooiste watervallen van Bali. Het is een paradijs voor adrenalinejunkies.
Om de Kroya-waterval te bezoeken, moet je een kaartje kopen voor Sambangan Secret Garden. Je kunt alleen een toegangsticket boeken, wat ongeveer 20.000 rupiah kost, of je kunt een trekkingtocht boeken. Een trektocht met een gids kost 125.000 per persoon. Uiteraard zie je meer en krijgt veel uitleg.
Ik raad je ten zeerste aan om een trekkingkaartje te kopen wanneer je alléén de Kroya-waterval bezoekt, omdat je anders niet naar beneden kunt glijden. Bij de ingang is er een hokje, waar je een kaartje kunt kopen en de gidsen zullen bij de waterval op je wachten.

Het is één van de negen watervallen in de Sambangan Secret Garden, wat ook de thuisbasis is van de beroemde Aling Aling-waterval en de Blue Lagoon. De Kroya Waterfall is uniek, omdat het water door een gladde spleet stroomt en een natuurlijke waterglijbaan vormt.

Hoewel de gedachte om door een waterval van 12 meter naar beneden te glijden misschien een beetje vreemd lijkt als je voor het eerst aankomt, is het eigenlijk ongelooflijk veilig en, nog belangrijker, extreem opwindend.
Voordat je de glijbaan trotseert, kun je je adrenaline op gang krijgen door vijf meter in de plas water aan de voet van de waterval te springen. Na het genieten van een verfrissende duik, ga je met je gids naar de top van de waterval.

 

De gidsen zullen je voorzien van een reddingsvest en je correct plaatsen om ervoor te zorgen dat je veilig naar beneden glijdt. De eerste keer is een beetje een schokkende ervaring, dus ik raad aan tweede keer te gaan om de ervaring volledig te waarderen. Ook voor kinderen is een kleinere glijbaan om af te glijden. Erg veel begeleiding de gidsen laten je heen moment alleen.
Ik raad ook aan om zo vroeg mogelijk aan te komen, om 8 uur 's ochtends, want om 10 uur wordt het behoorlijk druk en moet je in de rij staan voordat je kunt springen en glijden.


Een moeilijke sprong

Onderaan de waterval heeft een klein, diep ‘meertje’ gevormd. Hieruit stroomt het water snel weg tussen en over de rotsen. Nadat je de Kroya-waterval bent afgegleden, kun je zwemmen in de richting van de Kembar-waterval, terwijl je onderweg door rotsmeertjes glijdt. Je kunt tien meter naar beneden springen bij de Kembar-waterval voordat je naar Pucuk-waterval gaat, waar je een sprong van vijftien meter kunt maken.

De ingang van Kroya Waterfall is gemarkeerd als Aling Aling Waterfall op Google Maps. Er is ook een redelijk grote parkeerplaats bij de ingang, waar je de scooter of brommer tegen een kleine vergoeding kunt parkeren. Je moet ongeveer één en twee uur voor deze trektocht uittrekken.


De Kroya waterval

 

Uit een reisverslag:

"Hoewel Aling Aling Waterfall de beroemde naam is die je overal hoort, is het eigenlijk Kroya Waterfall die tegenwoordig alle aandacht krijgt! Nogmaals, de Kroya Waterfall, ligt in de prachtige geheime tuin (de Secret Garden) op Bali en het is een paradijs voor avonturiers.
De aangrenzende watervallen zijn de Kembar en de Pucuk. Er zijn genoeg activiteiten te doen in deze omgeving. Van kliffen afspringen van 5, 10 of 15 meter hoogte tot letterlijk het gebruiken van de watervalrotsen als glijbanen.
De Kroya Waterfall heeft alles."

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |