BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
  CANDIDASA
   -- Candidasa
   -- Candidasa Goa Lawah
   -- Candidasa Map & Hotels
   -- Candidasa Pasir Putih
   -- Candidasa Tirta Gangga
   -- Kerta Gosa
   -- Lempuyang Luhur
   -- Pura Besakih
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

Kerta Gosa
Paleis van Justitie

"Het gerechtsgebouw is erg mooi, met zeer indrukwekkende plafondschilderingen, waarbij je de bijbehorende verhalen echt moet beluisteren. Het museum valt een beetje tegen, maar niet de vele oude kranten die ook naar het Nederlandse, niet erg fraai verleden verwijzen. Opmerkelijk hoe weinig daarover, ook door de gidsen, wordt verteld. Juist op Bali is stevig huisgehouden."

          De Kerta Gosa of de "Taman Gili", zoals het officieel heet is een historische gebouw in het centrum van de stad Klungkung, vlakbij de rotonde.
Meteen links naast de ingang bevindt zich de Kerta Gosa, het gerechtshof. De Kerta Gosa maakt deel uit van het koninklijk paleis "Puri Semarapura"  en beschikt over twee belangrijke vergaderzalen - de Bale Kerta Gosa, waarvan de plafonds vol zijn met Kamasan of schilderingen in wayang-stijl. Het andere gedeelte is de Bale Kambang of het "drijvende paviljoen", dat in een lotusvijver ligt.
Het complex is schitterend aangelegd, compleet met vestinggracht. Hier werden de drie brahmaanse priesters (pedanda) die recht spraken uitsluitend geconfronteerd met problemen die niet binnen de families of de dorpsgemeenschappen konden worden opgelost. Het Kerta Gosa was namelijk het hoogste rechtscollege van het eiland - en veruit het strengste.
Het Kerta Gosa complex dateert uit 1686 toen werd in opdracht van Dewa Agung Jambe gebouwd. Hij was de toenmalige heerser van het koninkrijk Klungkung op Bali. In de Kerta Gosa zijn er zes stoelen en een tafel, gebruikt door de Balinese koningen.
De Kerta Gosa heeft een reeks van restauraties in het verleden ondergaan en is één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Bali. Het gebouw is open voor het publiek.

De Taman Gili Kerta Gosa beschikt over ruime en open zalen binnen het ommuurde gedeelte. De unieke en traditionele Balinese architectuur kun je zien in alle hekken, muren en de belangrijkste gedeeltes. Het belangrijkste en meest onderscheidende hoogtepunten van de Kerta Gosa zijn de schitterend beschilderde plafonds in de zalen.

Deze schilderingen zijn geschilderd volgens een techniek, die vaak omschreven wordt als de Kamasan stijl. Kamasan zelf is een klein dorp ten zuiden van Semarapura, dat bekend staat om zijn typische stijl van wayang schilderen en het schilderen van de traditionele Balinese schaduwspelpoppen (wayangpoppen). Kamasan schilderingen laten zich over het algemeen inspireren door opmerkelijke Hindoe heldendichten, zoals de Ramayana of de Mahabharata. De Kamasan stijl vind je ook in andere tempels.

 

De schilderingen, die de plafonds van de Kerta Gosa hallen sieren, werden oorspronkelijk gemaakt op textiel. Maar door een reeks van restauraties, die in 1930 werden uitgevoerd, zijn de stukken overgeschilderd op gipsplaten. De schilderijen verbeelden spirituele leringen en begeleiding. Wanneer je de details bestudeert, valt op, dat elk van de stukken een ander verhaal vertelt. De ene keer een deel van de karma en de reïncarnatie, de andere keer een fase van het menselijk leven vanaf de geboorte tot de dood en het pad naar Nirvana.

De veel grotere Bale Kambang is omringd door een gracht en lijkt te drijven midden in de lotusvijver. De schilderingen aan de plafonds verbeelden de verhalen van een oude Javaanse Sutasoma epos, met Prins Sutasoma als zijn hoofdpersoon. Beide zijden van de brug in de richting van dit "drijvende paviljoen" zijn versierd door wachters, die personages verbeelden uit het verhaal. De omringende gracht is vol met lotussen. De hal diende als een belangrijke plaats voor de koninklijke familie om belangrijke rituelen en rites op te voeren. Het diende ook als een rechtszaal tijdens de Nederlandse bezetting van Klungkung 1908-1942.
Kertha Gosa werd beschouwd als de hoogste rechterlijke instantie van Bali. Drie Brahmaanse priesters onder voorzitterschap van de rechter waren bekend om hun harde en onmenselijke straffen.
Vlakbij zijn nog twee andere gebouwen, de Pemedal Agung en het Semara Jaya Museum. De Pemedal Agung is de belangrijke poort naar het Klungkung paleis. Tegenwoordig is het paleis omgevormd tot een wooncomplex, waarbij alleen de hoofdingang nog te bekijken is.
In het museum zijn nog vele oude voorwerpen die historische waarde hebben. Bijvoorbeeld een stenen troon, een originele stoel gebruikt in Bale Kerta Gosa, oude doeken, krissen en oude kranten collecties.

Adres: Jalan Puputan Klungkung, Semarapura, Klungkung

 


Abalone Resort

Het Abalone Resort ligt aan het Balini-strand in Buitan-Manggis (Candidasa) en beschikt over een buitenzwembad en massagediensten. Op het strand kunt u duiken en snorkelen. In het gehele resort is gratis WiFi beschikbaar. Met de auto bent u in 15 minuten in het centrum van Candidasa en in 2 uur bij de luchthaven Ngurah Rai. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een terras met uitzicht op de zee. Ze beschikken over een eigen badkamer met een douche en toiletartikelen. Sommige kamers hebben een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. U kunt een fiets huren om de omgeving te verkennen, of uitstapjes maken die georganiseerd worden door de excursiebalie. Er is tevens een wasservice beschikbaar. In het restaurant van het Abalone Resort worden Indonesische en westerse gerechten geserveerd.

Meer informatie en foto's:  Abalone Resort |klik nu|

 


 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |