BALI
TOURISM
 

       
 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 
 

 

 

GRAB

"Met een taxi van GRAB kostte de reis van het Sheraton Bali Kuta Resort naar de luchthaven slechts IDR 39.000 / EUR 2,70 (waanzinnig minder dan een taxi of huurauto)!
Na 3 maanden op Bali te hebben doorgebracht, hoop ik dat je me zult vertrouwen, als ik zeg dat Grab Car de goedkoopste ritprijs vraagt van en naar de luchthaven, die je op Bali zult vinden.
Taxi's voegen gekke toeslagen toe, hotels die geen gratis ophaaldiensten aanbieden, brengen vaak meer dan IDR 200.000 / EUR 14 in rekening, en privťauto's en chauffeurs - hoewel ze absoluut comfortabel zijn en je kunt er zeker van zijn dat ze Engels spreken - zijn de duurste optie van allemaal."


Met GRAB goedkoop riezen met de Taxi op Bali
Op Bali heb je weinig opties om te reizen met het openbaar vervoer en als je geen brommer wil huren, dan ben je al snel aangewezen op de taxiís, die vaak vrij prijzig zijn. Tijdens ons bezoek aan Bali kregen wij een super handige tip van een local waardoor je tegen hele lage prijzen met de taxi kan reizen. Deze gratis app is niet alleen handig voor Bali, maar je kunt hem ook in veel andere grote steden van Zuidoost-AziŽ gebruiken.


Koop eerst een lokale simkaart
Het is erg handig om een lokale simkaart te kopen, omdat het kan voor komen, dat de taxichauffeurs je bellen, wanneer ze er zijn om te op te pikken. Daarnaast heb je dan ook nog eens altijd internet op je mobiel en dat is nodig voor de app. Een simkaart kost 15k en het is aan te raden om nog voor 100k beltegoed te kopen. Dit is samen ongeveer 7 euro.


Grab app
Daarna download je de gratis app, die in korte tijd razend populair is geworden in landen als IndonesiŽ, MaleisiŽ, Thailand en Singapore. Het is de grootste concurrent van Uber op de Aziatische markt. Via deze app kunnen locals zich aanmelden als chauffeur en kan iedereen aangeven voor welke route hij of zij een taxirit nodig heeft. Wij gebruiken de app nu een paar jaar in het Verre oosten en het werkt ook fantastisch op Bali.

Hoe werkt het?
Open de app op je mobiel. Je kunt een locatie instellen van waar je opgehaald wil worden en waar je heen wil. Je kan de locatie kiezen van waar je op dat moment bent, een adres invullen of een locatie zoeken via de kaart. Je krijgt de naam van je chauffeur en het kentekennummer van je GRAB-taxi. Vervolgens zie je meteen de prijs, die echt geweldig laag is. Wij schatten dat de prijzen ongeveer de helft zijn van, wanneer je een normale taxi neemt. Soms zitten we een half uur in de taxi voor nog zoín Ä2,50.
Het fijne van Grab is, dat je de chauffeur in cash kan betalen in tegenstelling tot de app Uber waarbij je een credit card nodig hebt. Bijna altijd is er een chauffeur in de buurt en je hoef dus niet lang te wachten. Je ziet op de kaart precies, waar de chauffeur is en hij zal je waarschijnlijk nog bellen om te laten weten hoe lang het gaat duren, voordat hij er is.


 

De Indonesische telecomaanbieder Telkomsel lanceert een simkaart speciaal voor toeristen. De kaart heet 'sim PATI Tourist Wonderful Indonesia'. De simkaart sluit volgens het telecombedrijf perfect aan op de behoeften van toeristen tijdens hun verblijf in IndonesiŽ.
Een simkaart kost 100.000 rupiah (Ä 6,45). Daar krijgen toeristen 10 GB internet en 300 minuten beltegoed voor. Ook kunnen er met de kaart 300 SMS-berichten worden verstuurd. De simkaart is 14 dagen geldig. Tegoed opwaarderen is mogelijk via de app MyTelkomsel.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |