BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
  SINGARAJA
 -- Singaraja
 -- Singaraja Gitgit Waterval
 -- Singaraja Hot Springs
 -- Singaraja Kroya Waterval
 -- Singaraja Lemukih waterval
 -- Singaraja Ling Gwan Kion
 -- Singaraja Map & Hotels
 -- Singaraja Pura Beji
 -- Singaraja Meduwe Karang
 -- Lovina
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

GITGIT WATERVAL

"De Gitgit waterval was heel mooi en de poelen eronder waren groot/diep genoeg om in te zwemmen, heerlijk! We waren met een Nederlands stel en een chauffeur daar naar toe gegaan vanuit Lovina en we waren er rond half elf en het was nog heel rustig. Dus dat viel goed mee.
Daarna zijn we nog naar de hotsprings gegaan, wat de locals geweldig vinden, maar wij waren niet onder de indruk."


De Gitgit Waterval

 

          De Gitgit Waterval is n van de toeristische attracties op Bali. Het water stort van een hoogte van 40 meter recht omlaag. Hij stroomt het hele jaar, maar met name in het regenseizoen is hij indrukwekkend. Dit alles in een decor van een groen regenwoud. Vlakbij de gitgit waterval zijn vele toeristische winkeltjes. De toeristische sector van het eiland wil duidelijk meeprofiteren van de waterval. Andere watervallen in de omgeving zijn minder hoog, maar in veel gevallen minder heftig. De andere watervallen zijn voor verliefde stelletjes ook veiliger, want volgens het bijgeloof zal een stelletje, dat in het water van de gitgit waterval baadt, snel uit elkaar gaan.

De waterval Gitgit bevindt zich in het noorden van Bali bij het dorpje Gitgit op ongeveer 10 kilometer afstand van Singaraja, of op ongeveer drie kwartier rijden met de auto van de toeristische plaats Lovina. De waterval zelf ligt zon anderhalve kilometer buiten het dorp.

Als je in Gitgit aankomt, is het nog een eindje om naar de waterval te lopen, want hij is allen te voet bereikbaar. Het kan zijn dat locals zich hier opdringen als gids of zelfs vertellen dat dit verplicht is. Een gids is echter niet verplicht en ook niet nodig.
De tocht duurt ongeveer anderhalve kilometer. Het pad loopt de berg af en langs een rivier. Soms ga je over trappen een stukje omlaag en soms moet je over smalle paadjes naar beneden. Je loopt over de dijkjes van rijstvelden en door vanilleplantages. Verder zie je het hele pad kraampjes, waar je souvenirs kunt kopen. Vooral veel sarongs, kruiden, vliegers en houtsnijwerk, wat over het hele eiland te vinden is, worden hier verkocht.

 

Als je hier inkopen wilt doen, denk er dan wel aan dat je alles naar boven en beneden moet sjouwen! Er lopen ook een hele hoop kleine kinderen, die kralenkettinkjes verkopen. Misschien is het beter om iets op de terugweg te kopen. Langs de hele weg naar de waterval, zie je om de paar meter wel een offer. Er worden vooral veel bloemen geofferd, maar er zijn ook andere offers langs het pad, zoals de flesjes cola.
De waterval is duidelijk hoorbaar als je zo naar boven loopt. Je ziet hem echter nog niet. Op een bepaald moment komt er een bocht in het pad. Na deze bocht zie je eindelijk de waterval. Het is er zo bijzonder en rustgevend.


Nog eventjes volhouden

Onderaan de waterval heeft een klein, diep meertje gevormd. Hieruit stroomt het water snel weg tussen en over de rotsen. Op een kleine afstand van de waterval is er een brug over de rivier. Vanaf hier kun je naar de waterval kijken en fotos maken. Na zo'n lange wandeling is dicht bij de waterval gaan staan een goede manier om af te koelen. De fijne nevel, die van het vallende water afkomt, maakt je nat met de ijskoude spetters. In het water kun je ook goed zwemmen, omdat het snel stroomt. Kijk ook eens naar de prachtige groene natuur om de waterval heen.
Met name in de ochtend is het hier heerlijk rustig en kunt u ongestoord genieten van de mooie natuur.

De enige trekpleister in het dorpje Gitgit is de waterval. Veel meer heeft het dorp niet te bieden. De omgeving is daarentegen wl de moeite waard. De berghellingen zijn groen en het dorp bevindt zich op ongeveer achthonderd meter hoogte. Het is er minder heet als in de plaatsen aan zee. Ook vind je in de buurt van de Gitgit waterval talloze andere watervallen zoals Gitgit Multier, Colek Pamor en de Gitgit Twin falls. Hierdoor kun je er goed wandelen in de omgeving. Behalve de mooie bossen zijn er veel kruidnagel- en koffieplantages. Ook cacao-, vanille- en tropische fruitbomen zijn in overvloed te bewonderen.

Om naar de Gitgit waterval te mogen, zult u kleine toegangsprijs moeten betalen. Het bedrag is te verwaarlozen. De opbrengsten hiervan worden gebruikt om de paden netjes en schoon te houden.


Het pad

 

Uit een reisverslag:

"De eerste stop is bij de Gitgit Waterval. Vanaf de parkeerplaats is het nog een stevige wandeling naar de waterval. Het pad loopt de berg af en langs een rivier. Uiteraard zijn hier weer de nodige winkeltjes gebouwd. In de winkeltjes worden voornamelijk sari's, gekleurde doeken en souvenirs verkocht. Hoewel de meeste winkels nog gesloten zijn, staan er toch al veel verkoopsters die de weinige toeristen naar binnen proberen te lokken. Langs de bergwand loopt het water in kleine stroompjes naar beneden. In het stromende water is een door midden gesneden bamboestengel geplaatst zodat het water netjes via de bamboestengels naar beneden stroomt. Zelfs in de bamboestengel staan verschillende offerandes; Piepkleine bakjes die gevouwen zijn van bananenbladeren en gevuld zijn met bloemetjes. Aan het eind van het dal is vlak voor de waterval een grote offerplaats gebouwd. Het water stort met veel geraas 40 meter naar beneden.
In veel dorpjes waar we doorheen rijden, staan nog grote monsters langs de kant van de weg. Deze afbeeldingen zijn speciaal gemaakt en gebruikt bij het nieuwjaarsfeest om de boze geesten te verjagen. Sommige zien er echt afschrikwekkend uit. Ze zijn het dorp rondgedragen en staan nu langs de kant van de weg te verpieteren. Zonde van al het werk."

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |