GILI
ASAHAN
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

GILI ASAHAN

"De grote vissersboot om ons naar Gili Asahan te brengen lag al klaar. Na een vaart van een half uur kwamen we aan bij het Pearl Beach Resort. Zeeziek zijn we niet geworden. Het water is zo rustig dat het wel een meer lijkt. We kregen een rondleiding op het resort. Het bestaat uit 5 bamboe bungalows, waar wij er 1 van hebben, en 5 luxere stenen huisjes. Er is nog 1 stel meer op het resort. Er zijn diverse zitjes, ligbedden, hangmatten en een bar/restaurant. En wat hebben we een leuke hut! Een 'veranda' met 2 hangmatten en een bankje. Binnen 2 bedden met klamboe en 2 kastjes en alles is gemaakt van bamboe. "


Gili Asahan - Eco Lodge aan het strand

          Gili Asahan ligt in het zuidwesten van Lombok en is ťťn van de dunst bevolkte geheimen van de Gilis in de archipel. Het eiland ligt in de "Bocht van Sekotong". Het ligt ver van zijn beroemde en druk bezochte Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan. Er zijn ongeveer 26 Gili-eilanden, waarvan de meeste onbewoond. Dit eiland moet je zoeken in de buurt van Lembar, waar de boot vanuit Bali aankomt. Het woord "Gili" betekent: "klein eiland" in de taal van de Sasak. Het is een afgelegen eiland en het is alleen per boot bereikbaar vanaf de haven van Tawun of eventueel vanaf het eiland Gili Gede. Je kunt hier snorkelen, duiken en kajakken.

Dit eiland heeft zich langzaam ontwikkelend en ligt in een rustige en unieke regio. Het is nog steeds zo geÔsoleerd en wild als 15 jaar geleden toen de eerste grondlegger van een lodge het land voor het eerst verwierf. Met adembenemende weergave van de natuur, zowel op het land als onder water, is dit paradijselijke eiland de perfecte vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een rustige plek om even weg te zijn van de stress van het dagelijks leven. De dagen bestaan uit: snorkelen, snorkelen, lezen en andere watersporten. Je hebt geen last van muziek of geluid van andere gasten. Pure rust!

Nog steeds wild en geworteld in zijn cultuur is Gili Asahan een prachtige kleine parel in de zee. Je kunt rond het eiland lopen in ongeveer 2 uur (omtrek 5 km) en alles vinden, van heuvels tot stranden, valleien en velden. Het strand is wit en omringd met bomen en kokospalmen. Het water is kristalhelder.
Er zijn op het eiland slechts twee accommodaties: de Eco Lodge en het Pearl Beach Resort.

 
De bevolking, voornamelijk bevolkt door vissers en boeren, is bescheiden en vriendelijke mensen en verwelkomt u met een glimlach. Het kleine dorp ligt niet ver van de lodge; daar vind je het typische dagelijkse Indonesische leven dat zich voor je ontvouwt.

 

Op het eiland zijn geen wegen; slechts paden. Er zijn geen gemotoriseerde voertuigen en het enige voortbewegingsmiddel op het eiland is: de voet.
Omringd door ongerepte zeeŽn is Gili Asahan echt een verborgen schat. De bevolking, voornamelijk bevolkt door vissers en boeren, is bescheiden en vriendelijke mensen en verwelkomt u met een glimlach. Het kleine dorp ligt niet ver van de lodge; daar vind je het typische dagelijkse Indonesische leven dat zich voor je ontvouwt. Omringd door ongerepte zeeŽn is Gili Asahan echt een verborgen schat. Omringd door ongerepte zeeŽn is Gili Asahan echt een verborgen schat. De bevolking, voornamelijk bevolkt door vissers en boeren, is bescheiden en vriendelijke mensen en verwelkomt u met een glimlach. Het kleine dorp ligt niet ver van de lodge; daar vind je het typische dagelijkse Indonesische leven dat zich voor je ontvouwt. Omringd door ongerepte zeeŽn is Gili Asahan echt een verborgen schat.

 


Zoals gezegd, de lokale bevolking leeft van het vissen met kleine boten en behulp van verzwaarde netten, wat duurzaam is. Er zijn op Gili Asahan ongeveer 9 families. Eťn ervan is een parelkweker. Dat kun je zien aan de vierkante, met boeien afgebakende wateroppervlakten op zee. Er wordt niet overmatig veel aan vissen gedaan, wat duidelijk is als je onder water kijkt. Je ziet daar veel prachtige vissen. De behoefte van een lokale familie om aan hun dagelijks eten te komen heeft niet zijn tol geŽist. Er is niet veel toerisme, dat zijn tol eist, dus het land en water zijn grotendeels onaangetast en geeft je het gevoel, dat je hier iets heel speciaals gevonden hebt.

 


Eco Lodge

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciŽle site bestaan.


Gili Asahan Eco Lodge

Als u zoekt naar een prachtige accommodatie op een klein eilandje bij Lombok, kijk dan niet verder dan het Gili Asahan Eco Lodge. Vanaf hier kun je genieten van alles wat dit idyllische eilandje te bieden heeft: kristalhelder, blauw water. Prachtig onderwaterlandschap en een mooi wit strand.
Gili Asahan Eco Lodge heeft een onberispelijke service en alle essentiŽle voorzieningen om vermoeide reizigers een verkwikkend verblijf te bieden heeft: snorkelen, kajakken etc. Enkele faciliteiten van het hotel zijn dagelijkse schoonmaak, een open haard, een cadeauwinkel, een bagageopslag en roomservice.
De ambiance van Gili Asahan Eco Lodge weerspiegelt zich in elke kamer. kledingrek, kleedkamer, gratis welkomstdrankje, linnengoed, kluis zijn slechts enkele van de faciliteiten die door het hele gebouw te vinden zijn. Je komt geheel tot rust en kunt je prachtig in zee en op het eiland ontspannen. Het is een eiland, dat nog niet ontdekt is door het toerisme. Een uitstekende locatie maakt het Gili Asahan Eco Lodge een ideale vakantie.

Meer informatie en foto's:  Gili Asahan Eco Lodge |klik nu|

 


.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |