LOMBOK
APEN
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

Monkey Forest
- Monkey Forest Baun Pusuk -

"Onderweg zijn we Pusuk Pass oftewel Monkey Forest doorgereden. Het was een mooi gezicht om in een soort van regenwoud omgeving de apen langs de weg te zien. In de middag werd ik terug naar mijn hotel gebracht; Senggigi Beach Hotel (5 sterren nog wel). Deze luxe was ik niet gewend; kamer was netjes en met alles erop en eraan: shampoo, zeepjes, thee, koffie, waterflesjes etc. En zelfs een tv. Ik heb lekker uitgerust en wat tv gekeken, want het weer hielp niet echt om een wandeling te maken op het complex; het ging eruit, de regen."


Monkey Forest

          Monkey Forest is de thuisbasis van grote groepen apen. Wanneer je vanuit Senggigi naar het noorden reist kun, je over de Pusuk Pas rijden. Het is een alternatieve route noordwaarts naar Pemenang, nabij Bangsal, waar je kunt overvaren naar de Gili-eilanden.
De weg Baun Pusuk ziet er erg mooi uit. Het is een kronkelende weg naar de heuveltop en de weg is geasfalteerd. Boven heb je een prachtig uitzicht op weelderig beschermde jungle. De geluiden, die uit het oerwoud komen van allerlei vogels, klinken verbluffend mooi. Zorg er echter voor dat je niet te hard rijdt, want wanneer je door dit gebied rijdt, kom je vaak apen tegen, die op weg zitten of spelen.
Of zijn ze aan het socialiseren?

Om het nog spannender te maken te maken, kun je een stukje door het woud wandelen over een begaanbaar pad. De frisse en schone lucht in het woud zal je goed doen en het is een aangename wandeling. Wees niet bang voor de apen daar, ze waren al vertrouwd met de komst van de mensen. Ze zijn een beetje tam, maar je moet ook voorzichtig blijven, want het blijven wilde dieren! Het zijn vriendelijke en loyale bewoners van het bos. Je moet de kudde apen, die in het Monkey Forest Pusuk wonen dan ook niet storen.
Hoewel ze waarschijnlijk niet zoveel toeristen als hun vrienden op Bali zullen zien, blijven het nog steeds brutale apen! Ze zullen alles uit je tas halen, als je eventjes niet kijkt. Zeg niet, dat ik je niet heb gewaarschuwd.

 

Het is geen toeristische attractie met tamme apen die nootjes komen halen. Wel een heleboel apen, die daar werkelijk over het gebied heersen en nogmaals: als je niet oppast, zullen ze alles van je afnemen, van fles water tot brommer helm. Dus beetje afstand houden en let op je spulletjes. Het kunnen heel handige dieven zijn.
Monkey Forest wordt meestal bezocht door toeristen, die de vulkaan Rinjani willen beklimmen, of anders van Bayan naar Senggigi reizen en even stoppen om met de apen te bezoeken en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Als je doorrijdt naar het binnenland, kom je langs de uitgestrekte rijstvelden. En dit alles kun je zien en beleven op een uurtje rijden van Senggigi.

"Via de kustroute zijn we naar het Noorden gereden. Onderweg naar Bayan zijn we gestopt om het vulkanische strand te zien. Best raar en onwerkelijk om te zien. Tevens zijn we bij een "typisch" traditioneel dorpje geweest; ze willen alles daar traditioneel houden, waardoor er maar weinig toeristen daar komen. En ik was er één van. In Bayan zijn we naar de Sendang Gila Waterfall geweest; de wandeling naar beneden duurde niet zolang."

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |