BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

ULUWATU TEMPEL

"Uluwatu is een plaats/gebied helemaal onder in Bali. Het is een bekende plek voor surfers vanwege de prachtige stranden met goede surfomstandigheden. Je hebt hier een auto of scooter nodig om je te verplaatsen, aangezien alles redelijk ver uit elkaar ligt. Of nou ja, niet op loopafstand van elkaar. Je moet hier echt op zoek en kan dan kiezen uit onontdekte gebieden (we reden met de scooter soms uren zonder een toerist tegen te komen) en de drukke gebieden vol toeristen. Met name de populaire strandtenten brachten ons weer terug in het toeristische gevoel, maar dan wel in een heel leuk en relaxt toeristisch gevoel."

               De Uluwatu Tempel is één van de laatst gebouwde tempels en ligt op de klif van Bali met een schitterend uitzicht over de Indiaanse Oceaan. De tempel is gebouwd in de 11e eeuw en ligt zo'n 80 meter boven zee. Het is een van de belangrijkste zeetempels van Bali. Met name de reliëfs aan weerszijden van de gespleten poort zijn beroemd. Deze 'vleugels' bewaken de tempel. Op de tweede binnenplaats is Ganesha, de olifantsgod, te zien.
Hier kun je ook de apendans (kecakdans) tijdens de zonsondergang zien. In de dans 'beschermen' de apen de tempel.
Een deel van de tempel mag niet betreden worden, alleen voor de Balinezen met bepaalde ceremonies. Blote benen is niet toegestaan, dus geen korte broek, of neem een sarong mee. Kan je er ook huren. Gids is beschikbaar.

Een deel van de tempel mag niet betreden worden, alleen voor de Balinezen met bepaalde ceremonies. Blote benen is niet toegestaan, dus geen korte broek, of neem een sarong mee. Je kunt er natuurlijk ook eentje huren. Er is ook een gids beschikbaar, die een fooi moet geven.

De prachtige tempel ligt helemaal op het uiterste zuidelijke puntje van het eiland. De tempel is op een klif gebouwd, die hoog boven het water uitsteekt. Vanaf dit punt kun je een prachtige zonsondergang bewonderen.
Uiteraard moet je discreet gekleed de tempel binnengaan. Daarom zijn er bij de ingang sarongs te huur.

 

Pas wel op voor de apen (makaken) die daar rondlopen,die zijn er op getraind om spullen van mensen af te pakken,en vervolgens word je zogenaamd geholpen om het terug te krijgen, maar wel tegen een vergoeding. Je moet hier niet met een zonnebril op je hoofd, oorbellen, kettingen, flesjes water of andere accessoires rondlopen.
De apen stelen alles, wat ze kunnen pakken. We vermoeden, dat het getrainde apen zijn, waarbij de eigenaar later tegen betaling de goederen teruggeeft (door het met de aap te ruilen voor wat fruit).

Kecak Dans

Elke avond om 18.00 is er een Kecak uitvoering (traditionele uitvoering) in het amfitheater en de apendans duurt ongeveer een uur. De dans werd voor het eerst opgevoerd in dertiger jaren van de vorige eeuw.
De kecakdans is wel bijzonder om mee te maken, het is wel toeristisch. De kecakdans wordt elke avond gehouden. Na de dans kunt u genieten van de prachtige zonsondergang. De entree bedraagt Rp.70.000. Bij de ingang kun je gebruik maken van de diensten van een gids, maar dit is geen verplichting.
Het koor van mannen zingt de woorden Cak ke-CAK ke-CAK ke-CAK ke-CAK ke-cak, in een ritme, telkens weer. Om deze reden wordt de dans dan ook de Kecak- of Cakdans genoemd. De Kecak dans bestaat uit ongeveer vijftig man, die slechts gekleed zijn in een lendendoek, het bovenste deel van hun lichaam is onbedekt. Ze vormen rijen van cirkels, in het midden staat een kokosnoot-olielamp. De Kecak dans wordt uitgevoerd voor dans-drama's en het verhaal heeft te maken met het Ramayana epos.

Hoe kom je er?

Als je geen excursie hebt geboekt, kom je er zo:
De tempel ligt op ongeveer 45 minuten van Nusa Dua, of 1 uur en 15 minuten van Kuta of Tuban. Van Nusa Dua rijd je over een heuvelachtige weg en je passeert Pecatu, wat beroemd is om zijn onvoltooide monument en zijn luxueuze woningen. Als je uit Kuta komt, is de weg ook heuvelachtig en je komt door Kedodongan en Jimbaran Hills (en Bay).
Op het parkeerterrein vind je de gebruikelijke souvenirwinkeltjes.

Officieel

Officieel heet de tempel "Pura Luhur Uluwatu". Jja, dat is de echte naam: "Luhur" betekent "iets van goddelijke oorsprong", terwijl het woord "Uluwatu" gescheiden kan in "Ulu", wat betekent "Land's End" en "Watu" betekent "rots" in de oude taal. Maar als u gewoon "Uluwatu" zegt, weet iedereen, wat u bedoelt.


Uluwatu Tempel

Uit een reisverslag:

’s Middags gaan we op pad naar de Uluwatutempel. Deze tempel ligt op de hoge rotsen aan de westkust van het schiereiland Bukit Badung en is gewijd aan de geesten van de zee. Uluwatu is een van de oudste tempels op Bali en werd gebouwd in de 10e eeuw.
De gids waarschuwt ons: geen losse dingen meenemen, want die worden gegarandeerd gestolen door de apen. Geen zonnebrillen en sieraden dus. We komen de apen (Makaken) gelijk al tegen en ze zijn inderdaad heel brutaal!!! De jonge aapjes zijn zo aandoenlijk.
Bij de tempel brengen gelovigen channa-offers: bloemetjes, rijst, wierook en koekjes in palm- of bananenblad. De apen maken er een potje van. Schaamteloos worden we door de apen bekeken en op waarde geschat. Hebben we iets bij ons wat zij kunnen gebruiken?
Wij denken dat we dat niet hebben, maar voor we het weten, is het aapje van mijn Kiplingtasje gestolen en heb ik het aan de stok met een stevige macho. Als ik het oranje aapje terug wil pakken, krijg ik een haal van zijn klauw en een paar scherpe tanden te zien. Het aapje wordt zorgvuldig gemold.

 

 

 

 

 



Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |