BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH  

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 


GUNUNG BATUR

"Op de top van de vulkaan woonde vreemd genoeg ook een enorme apenfamilie. Anders dan de apen in Monkey Forrest en andere toeristische trekpleisters, waren deze apen helemaal niet agressief. Ze waren ook helemaal niet bang voor ons en we voerden ze het brood dat de bij ons hadden. We liepen langs de krater en zagen dat de vulkaan écht nog in werking was. Hete stoom kwam uit spleten tussen de rotsen en je zou een ei kunnen koken in de hete gaten in de grond."


Het Danau Batur Meer en links de vulkaan Gunung Batur

          Het gebied van Batur is ontstaan door een geweldig grote vulkaanuitbarsting, ongeveer 30.000 jaar geleden. De krater, die deze uitbarsting achterliet, was zo'n 13, 5 bij 10 kilometer breed. In deze kom (krater), die achterbleef zijn tegenwoordig dorpen en een mooi, blauw meer Danau Batur. Aan de rand van de kom zijn enkele hoge pieken, zoals de Gunung Abang (2153 meter) in het oosten en Gunung Penulisan (1745 meter) in het noordwesten met hierop de tempel Pura Puncak Penulisan.
In het midden van deze kraterkom bevindt zich de actieve vulkaan Gunung Batur (1717 meter) met aan de voet het mooie meer de Danau Batur. Sinds 1824 is deze vulkaan al meer dan 20 keer uitgebarsten. Sinds de laatste uitbarsting in 2000 komt er nog steeds stoom uit de krater. Ondanks zijn activiteit is de vulkaan meestal veilig te beklimmen.
Op Bali worden bergen als heilig beschouwd. Dit is immers de woonplaats van de goden. Toen de Gunung Batur in 1917 uitbarstte, werd het dorp Batur vrijwel volledig verwoest, maar de vernietigende lavastroom stopte vlak voor de dorpstempel. Dat werd gezien als een goed teken. Het dorp werd dus herbouwd, maar in 1926 sloeg het noodlot opnieuw toe. Dit keer bleef alleen het altaar gespaard en er kwamen tientallen mensen om. Het dorp is wederom herbouwd en het altaar kwam in de nieuwe tempel Pura Ulun Danau Batur te staan.


De grote krater met in het midden de Gunung Batur. Geheel links is de Gunung Agung.


Veel mensen beklimmen deze vulkaan in de morgen om te genieten van de spectaculaire zonsopgang. De klim is niet zo moeilijk, als die van de Gunung Agung. Om optimaal te kunnen genieten, moet u wel vroeg uw bed uit. De gidsen vertrekken namelijk om 4 uur 's morgens uit de plaatsjes Toya Bungkah. Na een lange wandeling is het heerlijk om even bij te komen in zo’n hete bron. Een ander plaatsje, waar je met de klim naar boven kunt beginnen, is Songan, dat zich aan de noordkant van het meer bevindt. Je kunt ook nog beginnen in Kedisan, een gehucht tussen Penelokan en Purajati.
Zij, die 's morgens de met de klim willen beginnen, overnachten in een hotel of guesthouse aan het meer. Er zijn diverse mogelijkheden daarvoor. Sommige hotels verhuren zelfs fietsen aan toeristen, zodat zij ook een fietstocht in de omgeving kennen maken. Er bevinden zich meerdere dorpjes in de grote kraterkom en kraterrand.


De Gunung Batur

Het Danau Batur is het grootste meer van Bali, zeven kilometer lang en tweeënhalf kilometer breed. Het meer dankt zijn naam aan de vulkaan Gunung Batur. Het meer wordt omringd door de kratermuren van de oorspronkelijke vulkaan. Het meer is tussen de 60 en 70 meter diep. Via ondergrondse rivieren stroomt er water van de Danau Batur naar andere plekken in Bali. Het meer is belangrijk voor de irrigatie van andere delen van Bali wat ook blijkt uit de nabije ligging van de Pura Ulun Danu, de tempel die gewijd is aan de watergodin Dewi Danu. U kunt een boottochtje op het meer gaan maken of een kano huren.

Over de kraterrand loopt een 11 kilometer lange weg, die de noordkust met de zuidkust verbindt. Hier is dus frequent verkeer. Ook liggen hier drie dorpjes dicht bij elkaar: Penelokan, Batur en Kintamani. Vanuit deze plaatsjes heb je een mooi uitzicht over het meer en op de Gunung Batur. In Penelokan bevindt zich ook nog een geologisch museum, waar u meer Meer informatie en foto's kunt vinden over de streek.

Op één van de pieken Gunung Penulisan (1745 meter) op de kraterrand van de grote kom bevindt zich ook een tempel: de Pucak Penulisan. Dit is de hoogste tempel op Bali (1745 meter). De tempel bevindt zich 3 kilometer buiten Kintamani en bestaat uit 11 terrassen.

 

Binnen in het tempelcomplex bevinden zich enkele oude, stenen beelden en men veronderstelt, dat dit overblijfselen zijn van de Balinese megalithische cultuur.
De toegangsprijs voor het gebied van Batur bedraagt ongeveer Rp10.000 per persoon. Dit moet je voldoen aan één van de loketten aan de toegangswegen vanuit Bangli en Ubud.


De tempel Pucak Penulisan

Uit een reisverslag:

Het is half 2 's nachts als we in de auto van onze vaste chauffeur stappen. Dit keer zijn we niet de enige passagiers die hij meeneemt, maar er stappen in Legian nog twee Australiërs bij ons in de auto. We rijden ongeveer 2 uur naar de voet van de vulkaan en daar ontmoeten we onze gids. Zijn naam zijn we vergeten en dat is ook niet zo erg. We krijgen regenpakken mee, want het onweert aan alle kanten op het eiland en we krijgen allemaal een kleine zaklamp in ons handen gedrukt.
Zo beginnen we aan de tocht. Het begin is vrij makkelijk en niet erg steil, maar daar komt geleidelijk verandering in. Het minuscule licht van de zaklampjes helpt ons niet echt om goed te zien waar we lopen en we struikelen dan ook regelmatig over stukken vulkanisch gesteente.
Na een uur begint het echte klimwerk en moeten we vaak ook onze handen gebruiken om een stukje verder te komen. Het is een lastige beklimming, maar we komen wel steeds dichter bij de top. Onze Australische gezellen hebben een minder goede conditie en we moeten regelmatig op hen wachten (zucht). Na ongeveer 2 uur bereiken we in het pikkedonker de top en komen we aan bij een klein hutje. Boven krijgen we tegen betaling een warme cola en wachten we op de zonsopkomst. Jammer genoeg zitten we, wanneer de zon opkomt, midden in een grote wolk en zien we de zon deze morgen helemaal niet. teleurgesteld eten we wat en beginnen we aan de tocht naar beneden. We zien op de top nog wel de krater, wat wilde apen en een aantal grotten en openingen, waar je de warmte van de vulkaan kan voelen. De tocht naar beneden is zwaarder dan die naar boven was en we waren dan ook erg blij toen we eindelijk beneden waren.
Gelukkig stond er hierna een trip naar de hot spring op het programma! Dit keer hadden we wel zwemspullen bij ons en we hebben 2 uur lang heerlijk geweekt in het natuurlijk verwarmde water! LEKKER! Rond half 12 was het tijd om te gaan lunchen met uitzicht op de vulkaan en toen we vanmiddag thuis kwamen zijn we eerst even 2 uur gaan slapen.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |