BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

DE BALINEZEN

                Balinezen zijn een smeltkroes van verschillende volkeren. De Chinezen kwamen uit het noorden. Indiers en Arabieren kwamen uit het westen en andere groepen kwamen rechtstreeks over het land via Java naar Bali. Ze kwamen in de voorbije eeuwen en ze staan nu bekend als de "native Balinese".
Ze zijn gezegend met goed ontwikkelde lichamen, goudbronzen huid, lang, glanzend zwart haar en een charmante en mystieke glimlach. Ze zijn gelukkig en leven in een rijke, dynamische cultuur. Er zijn verschillende dorpen, waar men moeilijk buitenstaanders accepteert. Dit zorgt er echter wel voor, dat men de oude Balinese cultuur behouden is gebleven. Dit noemt men Bali Aga (Oud Bali).
Hier kunnen wij nog de cultuur van de afgelopen eeuwen bewonderen.

Mensen, religie, en Tempels

Een Balinees kan niet in eenzaamheid leven. De Balinese gemeenschap is erg gericht het groepsleven. De eerste uitnodiging om een dorpsvergadering bij te wonen, wordt aan je uitgereikt als een huwelijksgeschenk. Als je deze negeert, krijg je een waarschuwing. Als je drie uitnodigingen negeert, dan zal het dorp acties tegen je ondernemen. Aangezien land meestal eigendom is van de gemeenschap, kan het dorp je het recht ontnemen om het land te bebouwen. Een groot deel van deze rituelen vereisen enorme inspanningen. Je zult mee moeten doen, anders word je een "outcast". Samen met de andere families in het dorp, zul je deel moeten nemen aan dorpsvergaderingen.

 


Je kunt ook een instrument spelen in het orkest, of dansen in de ceremonies. Vrouwen maken offers klaar voor hun kleine huisaltaren of maken het offer klaar voor de Moedertempel Besakih. Als er van een kind in het gezin een tand is getrokken, zal de rest van de vrouwen in het dorp helpen met het voorbereiden en het koken van het eten. De mannen helpen met de bouw van een podium en versieren het huis.
Kortom, het leven op Bali is nooit eenzaam. Je kunt dit al zien bij kleine kinderen. Als hun ouders rijst gaan planten, zullen de kinderen gezamenlijk gaan spelen met hun leeftijdsgroep. De ouderen zullen voor de jongere zorgen. Vechten komt zelden voor. Schreeuwen en gillen komt nog minder voor. Alsof ze hebben geleerd om in harmonie met hun omgeving te leven.

In Bali wordt het eerste kind altijd Wayan genoemd. Als het tweede kind wordt geboren, is de naam altijd Made. Het derde kind heet altijd Nyoman en het vierde Ketut. Als u meer dan vier kinderen heeft?
Nou, dan beginnen de Balinezen weer opnieuw met de namen, dus terug naar Wayan, Made, Nyoman en Ketut. Maar de cultuur ontmoedigt beleid om meer dan vier kinderen te hebben.

 

Hoewel er bewoners afkomstig zijn uit India, verschilt het hindoeïsme op Bali aanzienlijk van het hindoeïsme in India. In plaats van mystieke of filosofische toepassing in India, ligt de nadruk van het Bali Hindoeïsme meer op de rituelen, waardoor de religie in het dagelijks leven van de Balinese boeren toegepast wordt. Deze rituelen zo in het dagelijks leven verweven, dat het religieuze op Bali in het dagelijkse leven toegepast wordt. In feite kan men zeggen dat elke kleine actie van een Balinees, een religieuze bedoeling heeft, steen en houtsnijwerken, crematie ceremonie, dansen, levendige muziek - allemaal is het bedoeld om de goden en de godinnen behagen. Deze rituelen vinden meestal plaats in een tempel, het belangrijkste gebouw in de Balinese cultuur.

Voedsel
Een ander aspect van het religieuze leven in Bali is de overtuiging dat de goden en de godinnen de wereldse genoegens net zo veel waarderen als de gewone stervelingen. Feesten en festivals kleuren het dagelijkse leven en behagen zowel de mensen als de goden. Dansen, muziek en optredens horen daarbij. En omdat ze zo'n vruchtbare land hebben, gebruiken de Balinezen ook hun creativiteit met het eten, dat o.a. op feestavonden aangeboden wordt.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |